Til hovedinnhold

Rapportering av forbruk av epleråstoff i sesongen 2021/2022

Landbruksdirektoratet gjennomfører årlig en rapportering der vi ber foretak som benytter epleråstoff i egen bearbeiding om å rapportere inn forbruket sitt.

Foretak som har kjøpt et minstekvantum norske pressepler, eplesaft eller eplekonsentrat, kan få importere råvarer med nedsatt toll til sin produksjon. Landbruksdirektoratet skal innen 1. desember fastsette krav til hvor mye norsk epleråstoff bearbeidingsvirksomheter må bruke for å få importere epleråstoff til nedsatt toll i 2023.

Kravet til minstekvantum fastsettes på bakgrunn av foretakenes samlede forbruk av epleråstoff, både norsk og importert vare. For å kunne fastsette kravet til minstekvantum ber vi foretak som bearbeider norsk epleråstoff om å rapportere inn forbruket sitt i perioden 1. oktober 2021 til 30. september 2022. 
 
Oppfylt minstekvantum av norsk epleråstoff gir adgang til deltagelse i auksjon av kvoter for eplesaft/eplekonsentrat som gjelder for 2023. Auksjonen vil bli avholdt 14. desember 2022. Påmeldingsfristen for auksjonen er 21. november 2022. 

Gå til rapportering - forbruk av epleråstoff

Frist for rapportering er 7. oktober 2022. 

Viktige datoer

07

okt

Rapporteringsfrist:

7. oktober

Fant du det du lette etter?