Landbruksdirektoratets kunnskapskonferanse 2022
Landbruksdirektoratets digitale kunnskapskonferanse ble avholdt 3. mars. Konferansen er for deg som er opptatt av hva endrede rammebetingelser betyr for norsk landbruk og matproduksjon. Du kan se opptak av konferansen fra denne nettsiden.
Tid: Torsdag 3. mars 2022 klokken 0900–1300
Sted: Digitalt
På konferansen presenterte Landbruksdirektoratet aktuelle analyser av markedene i Norge og internasjonalt, og fikk dette belyst av sentrale aktører, blant annet landbruks- og matminister Sandra Borch.
Kunnskapskonferansen er ment å være en møteplass for deg som arbeider i mat -og drikkeindustrien, landbruket, handelen og i forvaltningen.
Konferansen er digital og starter med en fellessesjon som deretter går over i to parallellsesjoner.
Her finner du rapportene omtalt under konferansen:
- Omverden til norsk landbruk og matindustri - rapport for 2021
- Markedsrapport 2021 - Markeds- og prisvurderinger av sentrale norske landbruksvarer og RÅK-varer
- Verdikjeden for økologisk melk
- Forslag til endringer i kravspesifikasjonen for rå melk
- Utredning av én felles målpris på fôrkorn
Du finner dem også samlet på vår side for rapporter
Du finner dem også på vår side for prosjekter og resultater, Nasjonale tilretteleggingsmidler i landbruket (NT) (2020)
Her kan du se opptak fra konferansen
Du kan klikke på lenkene i programmet under for å se opptak av ønsket sesjon/innlegg.
Program for fellessesjon
0900
- Innledning ved ordstyrer Erik Aasheim og adm. direktør Jørn Rolfsen i Landbruksdirektoratet
- Siste nytt om de internasjonale rammebetingelsene for jordbruksråvarer
Utdrag fra Omverdenen-rapporten presenteres av rådgiver Andreas Myklebust Moksnes, Landbruksdirektoratet.
- Økt etterspørsel etter norske landbruksvarer under pandemien. Hva skjer nå?
Presentasjon fra Markedsrapporten ved seksjonsleder Harald Moksnes Weie, Landbruksdirektoratet.
0930
- Hva betyr den internasjonale markedsutviklingen for norsk matproduksjon og landbruk, hva vil regjeringen gjøre og hvilke muligheter finnes for økt norsk produksjon/selvforsyning?
Innlegg og samtale med Sandra Borch, Landbruks- og matminister.
0950
- Oppsummerende samtale om forsyningssituasjonen på jordbruksråvarer og økende priser.
Håkon Mageli, konserndirektør i Orkla og styreleder i NHO Mat og drikke, Marit Haugen, styreleder i Tine og Jørn Rolfsen, administrerende direktør i Landbruksdirektoratet.
Ordstyrer er Erik Aasheim.
Program for parallellsesjoner
1030
Du velge hvilke innlegg du vil se opptak av ved å klikke på lenkene i programmet under.
Tid | Parallell 1 - Ordstyrer Berit Lundamo | Parallell 2 - Ordstyrer Ola Christian Rygh |
---|---|---|
10:30 |
I hvilken retning går EUs nye landbrukspolitikk? Ved landbruksråd Magnar Sundfør, Brussel |
Krevende produksjon og lite arbeidskraft i grøntsektoren. Ved seniorrådgiver Elin Hoel |
10:50 |
Skogens karbonlager og markedssituasjon. Ved fagdirektør Torleif Terum |
Økt konkurransekraft for norsk grønt - presentasjon av forprosjekter. Introduksjon, om økt konkurransekraft for norsk grønt, ved Sigurd Lars Aspesletten «Forprosjekt for å øke etterspørsel etter norsk frukt og grønt», ved Anne Mette Johnsen, Stiftelsen Norsk Mat «Økt norskandel i offentlige innkjøp av frukt og grønt», ved Siri Voll Dombu, NIBIO «Sammen for norske planter – SamPlant», ved Maria Fall, Norsk Gartnerforbund Samtale mellom fagdirektør Sigurd Lars Aspesletten og representant for Forum for norsk grønt |
11:10 |
Ved seniorrådgiver Anders Hellestveit |
|
11:30 | PAUSE | PAUSE |
11:40 |
Hovedpunkter fra gjennomgang av produksjonssviktordningen. Ved seniorrådgiver Grete Mari Sand |
Ved rådgiver Andreas Myklebust Moksnes |
12:00 |
Fortsatt høyt forbruk av melk og meieriprodukter. Ved seniorrådgiver Lars Aage Gulbjørnrud |
Ved førstekonsulent Mikael Meland Leksen |
12:20 |
Ved seniorrådgiver Lise Wirstad Dynna |
Leveransemål og alternativer fra gjennomgangen av fraktordningene for korn og kraftfôr. Ved seniorrådgiver Hege Heiberg |
12:40 - 13:00 |
Verdikjeden for økologisk melk. Ved representant fra Landbruksdirektoratet |