Til hovedinnhold

Tilskudd til kvinnerettede tiltak - søkerveileder

Vilkår for å få tilskudd

Innenfor de tre satsingsområdene er det forskjellige vilkår for å få innvilget tilskudd til prosjektet. 

MERK! Du kan ikke få tilskudd til tiltak som kan finansieres av andre tilskuddsordninger. Hvis du for eksempel kan få finansiering gjennom Innovasjon Norge, kan du ikke få tilskudd for det samme tiltaket gjennom kvinnerettede tiltak. Dersom tiltaket du søker om delfinansieres av andre organer, kan du bare få dekt kostnader som ikke dekkes av de andre organene. Hvis for eksempel tiltaket du søker tilskudd til har en kostnad på 500 000 kroner, og 250 000 kroner av tilskuddet blir dekt av Sametinget, kan du maksimalt få dekt de resterende 250 000 kronene av Reindriftens Utviklingsfond.

Økt verdiskapning

For økt verdiskapning er bakgrunnen å satse på innovative (fornyende) prosjekter som innebærer utvikling av produkter og/eller tjenester basert på reindriftens ressurser. Prosjektene skal være av en mindre skala og det er begrenset hvor mye tilskudd du kan få. 

Når vi vurderer en søknad om økt verdiskapning vil vi legge vekt på:

  • Type prosjekt sett i forhold til kvinnemidlenes formål
  • Prosjektets særegenhet
  • Økonomiske rammer
  • Mulighet for videreutvikling

For å få tilskudd må følgende vilkår være oppfylt:

  • Virksomheten som du ønsker å etablere må ha en viss varighet og omfang. Målet med å starte opp virksomheten er å bidra til din siidaandels økonomi. For at dette skal være mulig, må du ha en plan om at virksomheten skal være en del av deres drift og at det ikke er et midlertidig prosjekt. Virksomheten trenger ikke bli permanent, men den må være egnet til å vare en stund og gi overskudd på sikt. 

Eks. Du får tilskudd til å starte opp et duodji-verksted for å arbeide med skinn og bein fra rein. De produktene du utvikler ønsker du å selge videre slik at virksomheten kan tjene penger. 

Kompetansehevende tiltak

For kurs som du selv skal delta på må kurset være nødvendig for å gjennomføre et prosjekt om økt verdiskapning som du tidligere har fått tilskudd til fra Landbruksdirektoratet. For andre kompetansehevende kurs kan du søke om refusjon av kursavgifter

For kurs du selv skal arrangere er det noen krav til kursets form, antall deltakere og innhold.

Dersom ikke kravene er oppfylt vil søknad om kompetansehevende tiltak avslås. 

Det er følgende krav til kurset: 

  • Deltakere på kurset må være flere enn dine egne barn og foreldre. Dersom dine egne barn og/eller foreldre skal delta, kan de ikke utgjøre mer enn 1/3 av alle deltakerne. Det vil si at hvis det er 12 deltakere, kan fire av deltakerne være dine barn og/eller foreldre. De øvrige deltakerne kan være andre medlemmer av din siida, siidaandel eller distrikt m.m.
  • Skal du arrangere kurset flere ganger, kan ikke de samme deltakerne delta på mer enn ett kurs. Hvis du for eksempel skal arrangere samme kurset hver torsdag i en måned, kan ikke deltakere som deltok på det første kurset, delta på noen av de andre kursene. Det må alltid være nye deltakere. Det må minst være 5 deltakere per kurs for å få innvilget tilskudd. 
  • Du må kunngjøre alle kurs. Dette kan du gjøre via sosiale medier, plakater i nærområdet eller på andre måter for å få ut informasjon om kurset. 

Kvinnenettverk

Kvinnenettverket må være registrert i Brønnøysundregisteret for å være ansett som et godkjent nettverk. Nettverk som ikke er registret, kan ikke få innvilget tilskudd. Hvis det allerede eksisterer ett kvinnenettverk i området, vil vi ikke gi tilskudd til opprettelse av et nytt kvinnenettverk. 

For allerede etablerte kvinnenettverk er det et krav om at nettverket er aktivt. Et kvinnenettverk vil være aktivt når det kan dokumentere at det har gjennomført aktiviteter, regnskap er ført for utgifter og inntekter, og årsrapport/melding med årsmøtegodkjent regnskap for foregående år kan vedlegges søknaden. Mangler noe av dokumentasjonen vil vi ikke betrakte kvinnenettverket aktivt, og vi vil ikke innvilge driftstilskudd for nettverket.

Fant du det du lette etter?