Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Bringebærene kommer for fullt

Det er snart mulig å finne norske bringebær i alle butikker, og mengdene øker. Hvis været holder seg, vil det bli rekordmye bringebær i år.

De norske bringebærene konkurrerer med importen, og fordi de norske pakningene inneholder mer enn importpakkene, koster de mer i butikk. Hvis du regner på kilosprisen vil du allikevel se at norsk vare faktisk er billigere.

Det er full dekning av norske jordbær, og flere sorter er i salg.

Poteter
Det ser ut til å være gode avlinger av poteter, men litt dårlig salg nå midt på sommeren. Omsetningsleddene venter på den skallfaste poteten. 

 

Frilandsgrønnsaker
Ny norsk gul og rød løk i bunter skal være å finne i butikkene i løpet av kort tid. Det samme gjelder den norske nye purren. Vårløken holder fremdeles god kvalitet, og det er et stabilt salg.

Det har vært et bra sommersalg av nykål, og selv om det nærmer seg slutten på målprisperioden vil du finne kål i butikkene også fremover. Ny rødkål er også forventet inn i markedet fra uken. Blomkålen holder god kvalitet i butikk, men det er litt lite norsk vare. Mengdene vil øke igjen fra neste uke. Noen produsenter sliter med insekter i avlingen.  Det er også litt knapt med norsk brokkoli, og det er forventet en oppgang i prisen til produsent kommende uke. Den norske kinakålen holder stort sett god kvalitet i butikk, men det er mye utfordringer med kålmøll.

Kålrot har et stabilt salg og en fin kvalitet. Gulrot i både bunt og kilospakninger holder god kvalitet og har et stabilt og godt salg. Overvintret knollselleri nærmer seg slutten, men allerede om et par uker kan du finne ny norsk vare i butikkhyllene.  

Norske sukkererter er i starten av høstingsperioden, og hvis du er heldig finner du varene i din lokalbutikk. Norsk stangselleri finner også veien til butikkhyllene i disse dager, og kommende uke er det forventet at det skal være markedsdekning. Det meldes om god kvalitet.

Feriestille butikker, spesielt på Østlandet, fører til litt lavt salg av isbergsalat, men salaten holder grei kvalitet.  

Veksthus
Store mengder agurk har kommet på markedet. Det er litt for mye til å få solgt unna, men det er på vei til å stabilisere seg. Når det gjelder runde tomater har situasjonen snudd litt i det siste, og etterspørselen er større enn produksjonen. Det er forventet en prisoppgang til uka.

Økologisk
Norske økologiske grønnsaker har et stabilt salg, omtrent på nivå med fjoråret.

Kontaktperson

Mer om temaet