Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

De norske morellene er på vei inn i butikkene

Et litt kjøligere vær fører til bedre salg av nye norske rotgrønnsaker og poteter, på bekostning av enkelte salatgrønnsaker. Det er ventet større volum av norske moreller fremover.

Norske poteter holder god kvalitet, og har vært bedre de siste ukene enn tidligere i år. Det kjøligere været gjør det mer attraktivt for forbrukerne å kjøpe og spise poteter. Mange nordmenn som turister i eget land har ført til at omsetningen på Østlandet er lavere enn normalt, mens Troms trenger ekstra mye poteter. Mandelpoteter er å finne i butikkene nå, om enn i begrensede mengder.     

Frilandsgrønnsaker
Vårløken holder fremdeles god kvalitet i butikk, og det er et salg til dagligvaremarkedet som er over planlagt volum. Rød og gul bunteløk av fin kvalitet finnes i butikkene, og mengdene øker noe. Purren er høsteklar, og du finner den i en butikk nær deg!

Etterspørselen etter sommerkål er stabilt, og kvaliteten i butikk er fremdeles god. Fin og hvit blomkål er å finne i butikkene, og produsentene melder om markedsdekning med norsk vare. Blomkålen er notert over øvre prisgrense i to uker på rad. Det var litt lite norsk brokkoli i forrige uke, og det er supplert med import, noe som har ført til at salget av norsk vare til butikkene har stoppet litt opp. Produsentene venter å kunne dekke markedet bedre fremover.  Flott kvalitet preger den norske kinakålen, og hittil i år er det solgt mer norsk vare enn i fjor på samme tid. Prisen holder seg stabil.

Det er gode groforhold for kålrot med dagens vær. Kålroten du finner i butikk holder god kvalitet og det er et jevnt salg. Noen kvalitetsutfordringer, som blant annet sprekkdannelser, forekommer på noe av kålroten. I tillegg har det vært utfordringer under såing av rot, noe som fører til usikkerhet rundt avlingsnivået hos produsentene. Norsk gulrot holder god kvalitet i butikk, og det er et normalt salg for årstiden.

Selv om det har vært mulig å få tak i norske sukkererter i flere uker, har det vært lite å finne i butikkene. Produsentene håper at etterspørselen etter de norske sukkerertene tar seg opp fremover, og at de kan ta over for importert vare i butikkene. Omsetningen av stangselleri har vært god de siste ukene, men det har ikke vært lett å finne norsk vare i alle butikker.

Hjertesalat, lollo og andre salatvarianter holder fremdeles bra kvalitet. Norsk isbergsalat har markedsdekning, og kvaliteten er god i butikk.

Veksthus
Norske agurker har ikke klart å dekke markedet og det har vært foretatt noe suppleringsimport. De norske forbrukerne etterspør fremdeles norsk vare, og produsentene leverer det de klarer, og nærmer seg markedsdekning igjen. Kvaliteten er god.

Hittil i år er det omsatt om lag 350 tonn norske tomater mer enn i fjor. Både runde tomater, klasetomater og spesialvariantene selger godt og holder god kvalitet i butikk.

Pris og kvalitet på crispysalaten er stabil.

Frukt og bær
Det er fremdeles for lite norske moreller å få tak i, men volumene øker fremover. Morellene du finner i butikk holder god kvalitet.

Du finner norske jordbær og bringebær i butikkene nå, og salget er stabilt.  

Økologisk     
Det er jevn etterspørsel etter økologiske grønnsaker, og prisene holder seg stabile. Denne uken kan du finne økologisk squash, stangselleri og kål i butikkene.

Kontaktperson