Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Årets første auksjonsrunde avsluttet

Landbruksdirektoratet fordelte i dag tollkvotene for frukt og grønt for 2018, samt restkvoter fra hovedrunden i november. Høykvoten fra EU for 2018 er nå fordelt i sin helhet.

Traktor og høyball Foto: Colourbox

 Hele importkvoten for høy fra EU ble fordelt i auksjonen hos Landbruksdirektoratet.

Alle kvotene som ble auksjonert for første gang i dag ble fordelt i sin helhet. Disse frukt- og grøntkvotene gjelder kun deler av året. WTO-kvoten for epler i perioden 1. mai til 31. juli på 7 000 tonn gikk i år for minst 1,29 kr per kg. Til sammenligning gikk den samme kvoten i fjor for 47 øre per kg. Blant restkvotene som ble auksjonert er nå WTO kjøtt av tamsvin, EFTA tørket storfekjøtt og erter fra Egypt fordelt i sin helhet for 2018.

Også høykvoten fra EU for 2018 er nå fullt fordelt. Dette betyr at det ikke vil bli flere restauksjoner for denne kvoten. De som ønsker tilgang på høykvote kan enten kjøpe andel av kvoten på 500 tonn fra andre land enn EU, eller kjøpe kvote fra de som har kjøpt på auksjon. Høykvoten fra andre land enn EU er fortsatt ikke fordelt, og kan settes opp på auksjonsrunden i mai ved forespørsel. I november ble mesteparten av høykvoten fra EU fordelt til minstepris, altså 10 kr per tonn. Ordinær tollsats for høy uansett opprinnelse er 1 390 kr per tonn.

Oversikt over de som har kjøpt høykvote for 2018 finner du under historikk i auksjonssystemet, henholdsvis under 2017 og 2018, avhengig av tidspunktet auksjonen ble avholdt.

Eksterne lenker