Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Frister for tollkvoter 2018

Påmeldingsfrister for auksjon og søknadsfrist for andre tollkvoter er nå fastsatt. Informasjon om frister og regelverk, samt aksjonsplan for 2017, ligger tilgjengelig på nettsidene.

Taster på pc (Copyright: Colourbox.com)

Frister for tollkvoter

De fleste tollkvoter for import i 2018 fordeles gjennom siste del av 2017. Kvotene fordeles på ulike måter, de fleste ved auksjon, og fristene for 2018-kvotene er:

  • Siste frist for påmelding til auksjoner som avholdes i 2017 er 1. oktober. Påmelding skjer gjennom den elektroniske løsningen for søknad om tollnedsettelser i Altinn. For oversikt over auksjonene, se auksjonsplanen.
  • Søknadsfrist for 4 500 tonn ostekvote fra EU, som fordeles på bakgrunn av importverdi, er 1. oktober. Fordelingen gjøres på bakgrunn av foretakets importverdi i perioden 1. oktober 2015–1. oktober 2017. Søkerne vil bli varslet om foreløpig tildeling før auksjonene i november.
  • Messekvoten og kvotene for halal- og kosherkjøtt har søknadsfrist 24. november 2017. Kun registrerte trossamfunn kan søke om kvotene for kjøtt slaktet med basis i religiøse tradisjoner.

Resultatet av auksjonene blir tilgjengelig i auksjonssystemet under Historikk. Fordelingen av de andre kvotene blir lagt ut på nettsiden når det er klart, og i god tid før 1. januar 2018.

Kontaktperson

Elektroniske tjenester

Mer om temaet

Frister