Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Informasjon om auksjoner i 2018 og viktige frister

I dag har Landbruksdirektoratet holdt årets siste auksjonsrunde for kvoter for korn og kraftforråvarer. Her følger informasjon om påmelding til auksjoner og første auksjonsrunde i 2018.

Auksjonsklubbe på tastatur

Resultatene for dagens runde finnes her. Den mest populære tollkvoten var kraftfôrråvarer.

Første auksjonsrunde i 2018 avholdes 31. januar. I denne runden auksjoneres frukt- og grøntkvotene med kvoteperiode som ikke følger kalenderåret. I tillegg auksjoneres gjenstående kvantum fra hovedrunden 7-9 november 2017 som ikke ble fordelt i sin helhet («restkvoter»).

Auksjonsplan for 2018 publiseres på våre nettsider i forkant av auksjonsrunden, med tidspunkter for hver enkelt auksjon samt fristene for åpningsbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta informasjon om auksjoner og frister.

Frist 15. januar

Ønsker du å delta, må du huske å melde deg på som auksjonsdeltaker innen fristen 15. januar 2018. Påmelding gjøres i vår elektroniske tjeneste. Det åpnes for påmelding 15. desember. Påmeldingen er gyldig for alle auksjonsrunder i hele 2018, inkludert den store auksjonsrunden i november 2018.

For å kunne delta på auksjon må du være kredittverdig eller stille bankgaranti. De som må stille bankgaranti får tilsendt krav om dette tirsdag 16. januar. Vi må ha mottatt den originale bankgarantien i posten innen mandag 29. januar. 

Åpningsbud

Auksjonene foregår på nett i vår auksjonsløsning. Det åpnes for å legge inn åpningsbud tirsdag 30. januar kl. 9.00. Frist for åpningsbud er en halvtime før starttidspunkt for hver enkelt auksjon som går onsdag 31. januar.

Vi sender ut viktig informasjon til registrerte deltakere på e-post i forkant av hver auksjonsrunde. Informasjonen sendes til e-postadressene som du har registrert ved påmelding til auksjoner.

Testauksjon

24. januar 2018 avholder vi testauksjon for de som vil teste auksjonssystemet. Vi anbefaler deltakere å teste systemet for å være godt kjent med det tekniske før de ordentlige rundene begynner.

Årets siste auksjoner i desember

Det gjenstår en auksjonsrunde 14. desember 2017. her auksjoneres eplesaft og eplekonsentrat til bearbeidingsindustrien. Påmeldingsfristen var 1. oktober 2017.