Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Stor auksjon av importkvoter for landbruksvarer

7.–9. november auksjoneres tollkvoter for landbruksvarer til redusert eller ingen toll. Vareomfanget dekker det meste av landbruksvarer vi importerer, fra geitekjøtt til dyrefôr og frø.

Hammer auksjon

Over 50 importkvoter av landbruksvarer auksjoneres i Landbruksdirektoratets tre-dagers-auksjon til uka.

Det er fra tirsdag 7. november til torsdag 9. november at et bredt spekter av landbruksvarer til lav eller ingen toll bys fram på internettauksjoner i regi av Landbruksdirektoratet. Alle auksjonene åpner for bud mandag 6. november kl. 9.00. Blant kvotene som går under hammeren er pølser fra både EU og EFTA, storfekjøtt, ost, smør og høy fra EU.

Alle som har registrert seg innen fristen 1. oktober har fått tilsendt brukernavn og passord, og informasjon om auksjonene. Det er ikke tillatt å samarbeide under auksjonene, og Landbruksdirektoratet overvåker hver auksjon.

Auksjonsplanen gir oversikt over når kvotene auksjoneres, samt frist for å legge inn åpningsbud. Fordelingen blir offentliggjort en halv time etter at en auksjon er avsluttet.

Auksjonssystemet har blitt oppgradert for å øke brukervennligheten. Blant annet kan deltakerne nå bruke en enkelt knapp for å stoppe funksjonen for automatisk budgivning.
Her finner du oppdatert brukerveiledning til auksjonssystemet.

Faktura for tollkvotene sendes ut etter at auksjonene er avsluttet. Fakturabeløpet må være innbetalt før kvoteandelen kan disponeres.

Her finner du resultater fra tidligere auksjoner.

Elektroniske tjenester

Mer om temaet

Ordforklaringer