Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Frister og auksjoner av tollkvoter for 2020

Auksjonsplanen for andre halvår 2019 og viktige frister i forbindelse med auksjonene er nå klare.

Auksjonsklubbe på tastatur

Copyright: Colourbox

Hovedrunden for auksjon av tollkvoter for 2020 finner sted 5.–7. november 2019 og det er åpnet for påmelding til denne auksjonen.
Auksjonsplanen for hele 2019 er tilgjengelig.

Les mer om kvoter og auksjoner.

Viktige frister

  • Messekvoten og kvotene for halal- og kosherkjøtt har søknadsfrist 1. september 2019. Kun registrerte trossamfunn kan søke om kvotene for kjøtt slaktet med basis i religiøse tradisjoner.
  • Siste frist for påmelding til auksjoner som avholdes i 2019 er 1. oktober. Påmelding skjer gjennom den elektroniske løsningen for søknad om tollnedsettelser i Altinn. For oversikt over auksjonene, se auksjonsplanen.
  • Søknadsfrist for 5 000 tonn ostekvote fra EU er 1. oktober. Fordelingen gjøres på bakgrunn av verdien av foretakets import i perioden 1. oktober 2017–1. oktober 2019. Søkerne vil bli varslet om foreløpig tildeling før auksjonene i november.

Testauksjoner
29. og 30. oktober 2019 avholder vi testauksjoner for de som vil teste auksjonssystemet. Vi anbefaler deltakere å teste systemet for å være godt kjent med hvordan det fungerer før auksjonene begynner. Alle påmeldte auksjonsdeltakere vil få tilsendt informasjon i forkant av dette.

Auksjon av korn og kraftfôrråvarer
Det avholdes auksjon av kvoter for korn, kraftfôrråvarer og høy den 20. november 2019. Størrelsen på kvotene for korn og kraftfôrråvarer vil bli fastsatt før auksjonen, etter bransjeforum 14. november. For oversikt over auksjonene, se auksjonsplanen. Påmeldingsfristen er 1. oktober 2019.

Årets siste auksjoner i desember
Den 12. desember 2019 auksjoneres kvotene for eplesaft og eplekonsentrat til bearbeidingsindustrien. For å delta på auksjonen må man ha kjøpt et minstekvantum norsk epleråstoff til egen bearbeiding. Kravet til minstekvantum fastsettes 1. desember 2019. Påmeldingsfristen til auksjonen er 1. oktober 2019.

Påmelding for auksjoner i 2020 åpnes etter at auksjonen for eplesaft og eplekonsentrat er avsluttet.

Kontaktperson

Mer om temaet