Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Landbruksdirektoratet har fordelt kvotene for eplesaft og eplekonsentrat på auksjon

Årets siste auksjon ble avholdt 13. desember og to kvoter ble auksjonert bort. Eplesaft og eplekonsentrat fra EU og eplekonsentrat fra EFTA for import i 2019.

frukt og bær

Foto: Landbruksdirektoratet

Begge kvotene er forbeholdt bearbeidingsindustrien og for å delta måtte aktørene ha kjøpt et minstekvantum av norsk epleråstoff fra årets sesong. 5 deltagere var påmeldt og oppfylte minstekvantumet for EU kvoten, mens tilsvarende tall var 3 for EFTA kvoten.

Kun 41 prosent av EFTA kvoten på 400 tonn eplekonsentrat ble solgt og prisen endte på 1 øre per kg. EU kvoten på 3300 tonn eplesaft og eplekonsentrat ble solgt til en pris på 3,25 kr per kg, en økning fra i fjor hvor prisen var 3,21 kr per kg.

Kvotene er omsettelige mellom godkjente konserves bedrifter som oppfyller minstekvantumet. Kvotefordelingen kan ses her. Mer informasjon om kravet til minstekvantum finner du her. Kvantumet som ikke ble solgt av EFTA kvoten overføres til restauksjon 30. januar 2019. Frist for å registrere seg som auksjonsdeltaker for denne auksjonen er 14. januar 2019 kl. 16 00, og det åpnes for registrering 14. desember 2018.

Kontaktperson

Mer om temaet