Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Økopotet til industri

Prosjektet har som mål å skape en verdikjede for økologisk friterte poteter ( pommes frites). Til dette kreves egnede potetsorter, og dyrknigsteknikk som gir stabil kvalitet og avling.

Poteter

Hovedmålene i prosjektet er å øke omsetningen av økologisk potet og gi forbruker flere økologiske produkter å velge i.
Prosjektet er et samarbeid mellom produsenter, Norsk landbruksrådgivning Innlandet og Findus.

Prosjektet skal gi;
- økt kunnskap om dyrkings- og lagringsteknikk
- finne aktuelle sorter som har sterk resistens mot tørråte, og samtidig riktig størrelse, tørrstoffs- og sukkerinnhold.
- bedre kommunikasjon mellom produsenter, varemottak og veiledningstjenesten
- lansere økologisk pommes frites
- lage dyrkingsveileder

 

 

 

 

 

ProsjekteierNLR Innlandet
Periode2018-2020
Tilskuddkr 481 500
ProsjektlederKari Bysveen
Kontaktkari.bysveen@nlr.no

 

Prosjekttype

Markedsprosjekter

Produktkategori

  • Grønt
  • Annet