Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Økt kunnskap om biodynamisk landbruk

Formålet med prosjektet "Økt kunnskap om biodynamiske landbruksvarer" er å bidra til økt kunnskap om biodynamiske produkter og kjennskap til biodynamisk kvalitet og metode

Biodynamisk forening: fagdag med L Jolly, Bygdøy juni 2011

Prosjektet ble startet som et markedstiltak, og har utviklet seg ved å basere endringer på de mest vellykkede tiltakene. I 2019 har prosjektet arbeidet spesielt med økning av markedstilgangen for produsentene. Gårdene har økt samarbeidet med restauranter, kafeer og butikker. Tilgangen har økt på lokale og regionale markeder, samt at det har vært økt salg på gårdsbutikker og REKO-ringer. Salg på lokale markeder er dessuten av stor betydning for lokal forankring, aksept og kunnskapsutveksling.Samarbeid med restauranten Credo i Trondheim og en av deres leverandører, den biodynamiske gården Skjølberg Søndre, omfatter også  tilrettelegging for et framtidig kompetansesenter for bærekraft. (Credo fikk en Michelin-pris nettopp for bærekraft)

Det bio-dynamiske prosjektet har samarbeidet med prosjektene "Åpen økologisk gård" og "Økouka" i Økologisk Norge, med deltagelse flere steder i landet. Seks biodynamiske gårder har deltatt som åpen økologisk gård. Det har videre vært samarbeid om kurs med Gartneriet på Bygdøy.

Prosjektfakta

Prosjekteier     

Biologisk-dynamisk
Forening

Periode

2019

Tilsagn

2015: kr 293 000
2016: kr 300 000
2017: kr 400 000
2018: kr 400 000                        2019: kr 350 000

Kontakt

biodynamisk@biodynamisk.no  
  

  

Prosjekttype

Markedsprosjekter

Produktkategori

  • Annet