Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

ØKOUKA står for tur på 13 ulike steder

ØKOUKA er en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Mer enn 200 ulike arrangementer vil i uke 38 og 39 vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytte det til folks hverdag.

Det blir ØKOUKE på 13 ulike steder i landet – hvorav Sogn og Fjordane, Østfold og Nordland er nye av året.

Landbruksdirektoratet har gitt Oikos i oppdrag å skape et godt samarbeid og sikre et felles konsept mellom alle økoukene i landet.

økouka2017Stor variasjon i programmet
Det blir et rikt utvalg av forskjellige matkurs, debatter, seminarer og mye mer, og gode muligheter for å smake på god økologisk mat. Flere steder kan du også besøke en Åpen økologisk gård i løpet av uka.

Det forventes stor pågang på enkelte arrangementer med påmelding. Vær derfor tidlig ute med påmelding. Sjekk programmet på ØKOUKAs nettside.


Takk bonden for maten!
En landsdekkende postkortkampanje gir publikum som deltar på arrangementer under ØKOUKA anledning til å takke økobonden.
– Vi ønsker at alle økobøndene i landet skal få en personlig hilsen med takk fra forbrukere. Alle som verdsetter maten og den norske økobondens innsats, er velkommen til å delta, sier prosjektleder Markus Bruun Hustad i Oikos. De vil sørge for at alle landets økologiske bønder får hver sin personlige takk.

Nasjonal satsing
ØKOUKA ble startet opp i Nord-Trøndelag i 2011. I Oslo ble den for første gang arrangert i 2013, og i 2017 er det ØKOUKER på 13 ulike deler av landet.

Mer om prosjektet på Landbruksdirektoratet sin nettside.

Kontaktperson

Prosjekter