Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Hvordan søke?

Her får du veiledning i hvordan du kan søke elektronisk. Du kan søke fra 1. august. Fylkene har imidlertid ulike søknadsfrister – pass på å sjekke hva som gjelder for deg.

Det elektroniske søknadsskjemaet støtter ikke utfylling med nettbrett.

  Instruksvideo RMP

Video som viser hvordan du søker elektronisk

Trykk her for å komme rett til søknadsskjemaet

Hvert fylke har sitt eget miljøprogram med ulike tiltak og satser. Du må altså vite hva slags tiltak du kan få tilskudd for i ditt fylke før du søker.Ta kontakt med kommunen om du treng råd for hva slags miljøtiltak du kan få støtte til, eller om du trenger hjelp med søknaden. Mer informasjon om ordningene i hvert fylke og søknadsfrister finner du her.

 • Hvordan søker jeg?

  • Logg inn i Altinn med MinID eller BankID. Velg foretaket du skal søke for
  • Trykk på «Søk regionalt miljøtilskudd» og velg fylket du skal søke i – dette er der du gjør tiltakene dine.
  • Sjekk at grunnopplysningene dine er riktige, inkludert kontonummer. Fra i år er det obligatorisk å fylle ut epost, mobiltelefonnummer og kontonummer for å få sendt inn søknaden.
  • Trykk på «Tegn i kart». Velg å importere fra tidligere søknadsomgang eller legg til eiendommer. Tegn inn tiltakene. Husk å trykke på «Hent tegnede tiltak» for å hente inn karttegningene til søknaden din. Se her for mer hjelp til kartet 
  • «Beite i utmark», og "Enkeltseter/ fellesseter med foredling" skal ikke tegnes i kart. Søker du på dette, må du skrive inn verdiene under Andre miljøtiltak i skjemaet. NB: Søker du på fellesseter, skal du oppgi hvor mange medlemmer det totalt er på seteren.
  • Kryss av for egenerklæringer, legg til vedlegg hvis det er nødvendig og skriv en kommentar til kommunen hvis du har behov for det
  • Trykk på «Kontroller» for å sjekke at alle felt er fylt ut riktig og på «Forhåndsvisning» for å se at alt stemmer i søknaden
  • Send inn!


  Dobbeltsjekk at alt er i orden ved å se på kvitteringen på hovedsiden. Du kan også gå inn på denne siden senere og se om søknaden er under behandling eller ferdigbehandlet. Kvitteringen finner du også i "Min meldingsboks" i Altinn. 

  Tilskuddsbrevet blir automatisk sendt til «Min meldingsboks» i Altinn. Du blir varslet på epost og mobil når det er tilgjengelig.

  Ønsker du mer detaljert informasjon, se instruksjonsvideoen eller åpne dokumentet «Steg for steg guide» nederst på denne siden.  

  Det er også mulig å søke på papir. Dette finner du på Fylkesmannen sin hjemmeside, og skal leveres til kommunen. Kart med tiltakene må legges ved søknaden.

 • Når får jeg tilskuddet?

   Utbetalingsdato er 7. mars 2018

  Tilskuddet utbetales til det samme kontonummeret som brukes til produksjonstilskudd. Du kan sjekke hvilket kontonummer dette er i Altinn. Her kan du også endre kontonummeret - innen 30. januar 2018.  Trykk her for å komme til skjemaet i Altinn

  Hvis du søker på papir, vil det kontonummeret som er registrert for utbetaling av produksjonstilskuddet bli brukt. Hvis du vil endre dette, kan du enten bruke skjemaet i Altinn eller sende skjemaet under til kommunen.

   

  • Skjemaer

   • SLF-056  Endringsskjema for kontonummer som benyttes i utbetaling av produksjonstilskudd og regionale miljøtilskudd

    Bokmål:
    PDF ikon
    Nynorsk:
    PDF ikon

Kontakt

Frister

  Siste nyheter