Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Nyhetsarkiv

 • Godt vær i sør gir god vekst for nye grønnsaker

  Ny norsk brokkoli er på vei ut i butikkene, og det blir lettere å få tak i norsk blomkål. Høstingen av reddiker og nykål er i gang og mengdene øker. Det bør også bli lettere å finne ny norsk isbergsalat i butikkene til uka.

 • Mindre importkjøt på den norske marknaden i år

  Med lammekjøt på lager og meir norsk storfekjøt, vil importen av kjøt truleg gå ned i år. Hittil er det importert om lag 20 prosent mindre kjøt enn i same periode i fjor.

 • Landbruksdirektoratet inviterer sju tømmerkaier videre

  De sju som nå inviteres til å utarbeide fullstendig søknad om tømmerkaitilskudd er Lierstranda i Buskerud, Eydehavn i Aust-Agder, Egersund og Saudasjøen i Rogaland, Granvin i Hordaland, Fjaler i Sogn og Fjordane og Risøyhavn i Nordland. Kaiene har et totalt investeringsbehov på nær...

 • Første uke med isbergsalat

  Isbergsalat og ny norsk hvitkål gjør sitt inntog på listene denne uken. Ellers er det som forventet økning i produsentprisen på tomater og poteter.

 • Nordmenn slukker tørsten med importert mineralvann og øl

  Importen av bearbeidete matvarer øker, spesielt for mineralvann, øl og pizza. Samtidig er det en samlet nedgang i eksporten av slike varer, selv om det for flere varegrupper har vært en økning i siste kvartal. Høyere internasjonale råvarepriser og svekket krone mot euro gjør norske...

 • Flere nye norske grønnsaker på vei ut i butikkene

  Nykål blir å se i butikkene til uka, så nå er det bare å glede seg til dampet kål med smør. Ny norsk blomkål kommer også i begrensede mengder. I tillegg vil det som ventet komme både isbergsalat og kinakål etter 17. mai.

 • Lagertall for reinkjøtt per 1. mai 2017

 • Flere norske tidliggrønnsaker kommer nå

  Spesialsalater som hjertesalat, lollo og ruccola er inne på prislista denne uken. Reddikene kommer også i små mengder. Det er en forventet økning i produsentprisen på tomater.

 • Nedgang i internasjonale prisar på mjølk, prisauke på kjøt

  Fleire av dei internasjonale prisane som Landbruksdirektoratet følger gjekk opp i april. Unntaket var prisane på meieriprodukt, som gjekk ned for andre månaden på rad grunna stor tilgang. Kornprisane ligg på eit lågt nivå etter gode avlingar i fleire år, men prisane auka litt i april.

 • Tidliggrønnsakene kommer endelig, og tomater øker i mengde

  En kald vår har bidratt til forsinkelser i leveransene av de tidligste grønnsakene. Men nå kommer de! Spesialsalater, asparges, rabarbra og gressløk har blitt høstet i små mengder, mens isbergsalat og kinakål er ventet etter 17. mai. Leveransene av tomater er rundt halvparten av det...