Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Importørkurs om tollnedsettelser

Onsdag 16. mai 2018 arrangerer Landbruksdirektoratet gratis kurs for importører om hvordan man skal søke om tollnedsettelse på landbruksvarer. Kurset er rettet mot nye brukere og brukere som ofte får søknaden avvist på grunn av feil i søknaden.

Import, blå import-tast på svart PC-tastatur_436x174 (Copyright: Bruksrett Landbruksdirektoratet)

 

Kurset vil bestå av:

  • Kort felles introduksjon for alle deltakere.
  • Mindre kursgrupper som går spesifikt inn på to ulike former for tollnedsettelser:
    1. Søknad om tollnedsettelser for bearbeidede landbruksvarer (RÅK-varer).
    2. Søknad om individuelle tollnedsettelser for basis landbruksvarer.

Vennligst gi beskjed ved påmelding hvilken av disse kursgruppene du ønsker å delta på. Det er mulig å delta på begge to.

Kurset er rettet mot alle som synes det kan være vanskelig å forstå hva som må inkluderes i søknader om tollnedsettelse, og hvorfor man av og til blir bedt om tilleggsinformasjon. Kurset er åpent både for helt ferske importører og dere som har holdt på med dette i flere år. Vi anbefaler kurset spesielt dersom dere ofte får søknader avvist eller ofte blir tatt ut til kontroll.

Vi ønsker at dette skal være et dialogpreget kurs hvor dere kan komme med innspill på hva dere mener er vanskelig i søknadsprosessen, slik at vi kan diskutere dette sammen. Dersom det er spesielle ting dere synes er uklare og som dere ønsker at vi skal snakke om under presentasjonen, er det flott om dere sender oss en e-post i forkant av kurset.

NB: For å få mest mulig ut av kurset er det viktig at det er den personen i bedriften som faktisk søker om tollnedsettelse som deltar.

Kurssted: Landbruksdirektoratets lokaler i Stortingsgt. 28 i Oslo.
Tidspunkt: Kl. 09.00, onsdag 16. mai 2018

Dersom du kun deltar på én av kursgruppene vil du være ferdig ca. kl. 11.30. Deltar du på begge kursgruppene vil du være ferdig ca. kl. 14.15.

Kurset har begrenset plass til 20 deltakere, men vi vil sende bekreftelse om plass i god tid før kursdato. Frist for påmelding er 2. mai 2018, og gjøres via denne linken: https://www.landbruksdirektoratet.no/no/forms/importkurs-2018

 

This workshop will be held in Norwegian. If you would like help with your individual tariff-reductions in English, please send an email to Havard.Georg.Jensen@landbruksdirektoratet.no 

 

Kontaktperson