Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Antall kyllinger til eggproduksjon fortsetter å øke

I juli økte antallet klekte kyllinger til eggproduksjon for fjerde måned på rad. Kyllinger for slakt økte igjen, etter noe lavere junitall. Antallet klekte kyllinger av kalkunrase var relativt lavt i sommermånedene juni og juli.

Antallet klekte kyllinger til verping økte noe i juli, til 689 tusen dyr, men det forventes nedgang i august. Klekketallet i juli lå 28 prosent over samme måned i fjor og hele 54 prosent over samme periode i 2010. Akkumulert produksjon til og med juli ligger drøye 2 prosent over fjoråret og nærmere 11 prosent over samme periode i 2010.

Antallet klekte kyllinger for slakt økte med 11 prosent i juli, etter nedgang i juni. Produksjonen i juli var 20 prosent høyere enn samme måned i fjor, og 6 prosent høyere enn i 2010. Akkumulert til og med juli var produksjonen 7 prosent høyere enn samme periode i fjor og 4 prosent høyere enn i 2010. Det forventes en liten nedgang i klekketallet i august. 

Klekketallet av kalkuner var på 105 900 stykk i juli, omtrent uforandret fra juni. Julitallet er 2 prosent høyere enn samme måned i fjor og hele 26 prosent over julitallet i 2010. Akkumulert til og med juli ligger produksjonen nærmere 4 prosent over fjoråret på samme tid, og nærmere 6 prosent mer enn for to år siden. 

Se detaljert klekkestatistikk her

Kontaktperson

Mer om temaet