Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Nyhetsarkiv

  • 2018 positivt for jordvernet

    Endelige tall fra KOSTRA viser at det ble omdisponert 3 561 dekar dyrka jord i 2018. Dette er godt innenfor jordvernmålet på 4 000 dekar. Imidlertid er matjorda fortsatt under press i flere regioner.

  • Følger med på barkbillestatus i skogen

    Den varme perioden i april ga gode vilkår for barkbiller, som ved utbrudd kan gi store skogskader. Kjølig og vått vær i mai og begynnelsen av juni har imidlertid dempet faren.

  • Fortsatt trøkk på tømmerkaier

    Innen fristen 15. april hadde Landbruksdirektoratet mottatt 12 skisser til nybygging og ombygging av tømmerkaier. Av disse inviteres 6 av prosjektene til endelig søknadsrunde i 2019. Fristen for disse er 1. september.

  • Grøntnyheter får fast plass

    Nå finner du Landbruksdirektoratets ukentlige informasjon om grøntmarkedet på en fast side på vårt nettsted. Den distribueres ikke lenger med direktoratets nyhetsbrev.

  • 7,8 millioner kroner til genressurstiltak i 2019

    Landbruksdirektoratet har bevilget drøyt 7,8 millioner kroner til 62 prosjekter som skal ivareta genetiske ressurser hos norske husdyr, kulturplanter og skogtrær.

  • Brokkolisesongen starter neste uke

    Den første brokkolien blir høstet neste uke. Det er sesongstart også for vårløk og små mengder kålrot og potet.

  • Salg av melkekvote 2019

    Årets jordbruksoppgjør fører ikke til endringer for de som ønsker å selge melkekvoten innen 1. august 2019.

  • Mangel på grovfôr ga stor økning i kraftfôrbruken

    Fjorårets tørre sommer bidro til lave avlinger av både norsk korn og grovfôr, noe som ga seg utslag i stor import av kraftfôrråvarer og økt bruk av kraftfôr. Den norske kornavlingen ble nesten halvert fra 2017.

  • Jordbruksoppgjøret: Kraftig økning av forskningsmidlene

    Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri øker med 17 mill. kroner. Det er en kraftig oppgang fra fjorårets jordbruksoppgjør.

  • Nå kommer norsk gressløk og dill på markedet

    Frilandsdyrket gressløk, dill og kruspersille gjør sitt inntog i butikkhyllene, og de som liker å fråtse i friske norske grønnsaker går en god tid i møte.