Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Nyhetsarkiv

 • Reindriftsnytt 1/2018

  Statsministerbesøk, kvinner i reindrifta, tiltak for å redusere i reinpåkjørsler og tilskudd til feltbarnehage er noen av temaene som årets første utgave av Reindriftsnytt omhandler.

 • Tørt og varmt vær flere steder gir utfordringer for grøntprodusentene

  Det blir tidlig morellhøsting i år, de første morellene er høsteklare allerede om en ukes tid. Været gjør at større mengder enn forutsatt av blant annet blomkål og jordbær blir høsteklare samtidig. Det kan føre til utfordringer for omsetningen.

 • Viktig informasjon ved mulig avlingssvikt forårsaket av værforhold

  Mange bønder har for tida utfordringer med tørke. Det er viktig å være føre var, og dokumentere problemene. Det er nødvendig for å kunne søke eventuell erstatning for avlingssvikt.

 • Nye utgreiingsprosjekt: Frå mikroplast til bruk av kunstig luktesans

  Ni av 15 søknadar fekk nyleg innvilga støtte til sine prosjekt av styra for Forskingsmidla for jordbruk og matindustri. Tema for prosjekta famnar breidt, frå mikroplast i landbruksjord til virus i korn og bruk av kunstig luktesans for å oppdage sjukdom hos kyr.

 • Tilskudd ved direktesalg av frukt, bær og grønt

  Fra og med 2018 kan produsenter som selger frukt, bær og grønt direkte til kunden få tilskudd. Før var det bare de som leverte til godkjent omsetningsledd som kunne søke om tilskudd. Det nye regelverket gjelder også de som produserer matpotet i Nord-Norge.

 • Grønnsaksåkrene bugner og jordbærene modner

  Høy veksthastighet for noen grønnsaker bidrar til at det haster med å høste avlingen før kvaliteten forringes. Utvalget av grønnsaker øker stadig, mens lagringsprodukter snart er utsolgt. De første jordbærene er høstet!

 • Landbruksdirektoratet til Innovasjonscampus Steinkjer

  Landbruksdirektoratets enhet på Steinkjer får kontorlokaler ved Innovasjonscampus Steinkjer. Intensjonsavtalen om leie er nettopp inngått.

 • Skrinlagt handelskrig gir prisnedgang på soya, kornprisene følger været

  Avblåsningen av handelskrigen mellom USA og Kina har preget de internasjonale prisene på proteinråvarer de siste dagene. Kornprisene påvirkes i større grad av værforholdene for kommende sesongs avling. I Norge er de siste kvotene for matkorn og karbohydratråvarer auksjonert ut.

 • Tidliggrønnsakene vokser i rekordfart

  Nye grønnsaker kommer på markedet raskere enn først anslått. Sommertemperaturer bidrar til at mengdene øker dag for dag, og at salget er veldig bra.

 • Tollkvoter for kraftfôr og matkorn fordelt på auksjon, ingen interesse for høykvoten

  Tollkvoter for kraftfôr og matkorn ble utsolgt på auksjon hos Landbruksdirektoratet torsdag, det samme med tollfri-kvoten for slakting av rein i utlandet i 2018 (utenlands bearbeiding). Det var derimot ingen interesse for å importere høy tollfritt fra land utenfor EU.