Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Grønnsaks- og potetlagrene minker

Sesongens siste tellinger viser mindre lagerbeholdning av poteter og enkelte grønnsaker sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Poteter, gulrøtter og rødbeter (Copyright: Colourbox.com)


Sesongens siste beholdningstelling av poteter viser en samlet reduksjon i lagrene på 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det er likevel en høyere lagerbeholding enn tilsvarende telling sesongen 2016. Både konsumpotetene, spesialpotetene og poteter til industri har en lavere beholdning i denne tellingen enn tilsvarende i fjor.

Mindre av de store
De store lagringsgrønnsakene, som gulrøtter og kepaløk, har et betydelig mindre kvantum på lager per 15. april 2018 enn tilsvarende periode året før. Reduksjonen er på henholdsvis 69 og 45 prosent. Både for gulrøtter og kepaløk var det utfordrende innhøstingsforhold denne sesongen. Selv om det er mindre på lager enn forrige sesong, har det vært bedre kvalitet på produktene enn fryktet ut fra forholdene. Kålproduktene har en høyere beholdning enn i fjor, noe som kan ha sammenheng med mindre angrep av skadedyr denne sesongen. Både kålrot og gulrot har om lag samme beholdning igjen på lager som i sesongen 2016.

For rødkål, rødbeter og pastinakk nærmer sesongen seg slutten og det er bare ubetydelige mengder igjen på lager.

Fortsatt økologisk igjen
Av økologiske grønnsaker er det både hvitkål, kålrot og kepaløk igjen på lager per 15. april. Mens den konvensjonelle kålroten har en større lagerbeholdning, målt i prosent, enn tilsvarende periode forrige sesong, har den økologiske kålroten en mindre lagerbeholdning.

Tallene fra lagerundersøkelsen for grønnsaker
Tallene fra lagerundersøkelsen for poteter

Kontaktperson

Mer om temaet