Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Nå starter storinnkjøpet av mandelpotet

Denne uka begynner nordmenn storhandel av mandelpotet. Trolig vil 25 prosent av årssalget av mandelpotet foregå de to siste ukene før jul.

Mandelpotet (Copyright: Johanne Schøth, Landbruksdirektoratet)

Copyright: Johanne Schøth, Landbruksdirektoratet

I fjor kjøpte nordmenn til sammen nesten ni tusen tonn mandelpotet. En firedel av dette ble kjøpt inn under julehandelen, viser tall fra Landbruksdirektoratet. 


- Vi ser at nordmenn kjøper mindre fersk potet i butikken enn det som var tilfelle tidligere. Vanlige poteter hadde en nedgang på 20 prosent i 2018 sammenlignet med året før, mens mandelpotet gikk ned med ti prosent. Men når jula nærmer seg skal «alle» ha mandelpotet, sier seniorrådgiver Elin Hoel i Landbruksdirektoratet.

Og det er mer enn nok av norske mandelpoteter i markedet. Iallfall nok til alle som vil ha mandelpotet til julemiddagen.

- Det er mer enn nok til alle til jul, men det er ikke sikkert det holder helt fram til neste sesong på grunn av en kald vår i år som gjorde sitt til at produksjonen ikke ble helt optimal. Vi ser ellers at salget av småpoteter øker kraftig. Første halvår i år ble det sendt ut dobbelt så mye småpotet i butikkene som i samme periode i 2018, opplyser Elin Hoel.

Kontaktperson

Mer om temaet