Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Grønnsaklager per 1. mars 2019. Konvensjonell og økologisk vare

Konvensjonelt dyrket

Tonn eller angitt enhet

 201720182019Endring fra 2018 (%)Endring fra 2017 (%)
Hvitkål             1 243             1 974                 600-70-52
Rødkål                   19                   46 - --
Kålrot             1 718             2 607             2 337-1036
Gulrot           11 078             7 045             7 95513-28
Kepaløk             6 432             4 857                 735-85-89
Rødløk             1 153             1 338                 358-73-69
Knollselleri                 508                 606                 7221942
Rotpersille,
1 000 stk.
                   55                   15 - --
Rødbeter                 222                 125                   50-60-77
Pastinakk                   14 -                    43-219

 

Grønnsaklager per 1. mars 2019 Foto: Landbruksdirektoratet


Økologisk dyrket

Tonn eller angitt enhet

 201720182019Endring fra 2018 (%)Endring fra 2017 (%)
Hvitkål, økologisk                    77                 100                   41-59-47
Kålrot, økologisk                 170                   43                 1753073
Gulrot, økologisk                 119                 210                 115-45-3
Kepaløk, økologisk                   35                 130                   40-6914
Rødløk, økologisk                     2                     5 - --
Knollselleri, økologisk -                      8                   65713-
Rødbeter, økologisk                   31                     4                   842 300171
Pastinakk, økologisk -                      8                   19138-

Lager av økologiske grønnsaker per 1. mars 2019 Foto: Landbruksdirektoratet