Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Flere nye norske grønnsaker på vei ut i butikkene

Nykål blir å se i butikkene til uka, så nå er det bare å glede seg til dampet kål med smør. Ny norsk blomkål kommer også i begrensede mengder. I tillegg vil det som ventet komme både isbergsalat og kinakål etter 17. mai.

Hvitkål Foto: Statens landbruksforvaltningDet er markedsdekning av agurker, produsentene tilpasser seg markedet og holder noe igjen på leveransene for å skape balanse i markedet. Tomatproduksjonen øker jevnt og trutt og de aller fleste spesialvariantene er det nå å finne norsk produksjon av. Det er et godt salg av norske tomater. Prisene er ventet å øke til uken for å tilpasse seg målprisen.

Frilandsgrønnsaker
Stadig flere nye produkter vil bli å se i butikkene, spinat og flere spesialsalater kom på markedet denne uken og til neste uke kommer ny norsk kål og blomkål. Som forventet dukker også kinakål og isbergsalat opp i markedet etter 17. mai.
For gulrot er det et jevnt og godt salg nå, og vi regner med at det er lagringsgulrøtter igjen frem til ny norsk sesong starter, og i hvert fall i tre til fire uker til. Lagret hodekål har et jevnt salg, og det er ikke ventet endringer i prisen. Markedssituasjonen for løk er stabil, fortsatt med rikelig tilgang av gul løk. Kålrot og knollselleri selger fremdeles på det jevne.

Poteter
Det minker på poteter, og det er tomt av enkelte varianter. Prisen er forventet å øke kommende uke på grunn av en økning i målprisen. For mandelpoteter er det et jevnt og greit salg, men også her er det en lavere omsetning nå utover våren. For øvrig er det uendret markedssituasjon.

Økologisk
Det minker av økologiske produkter, og vi venter i spenning på nye produkter. Det er en liten økning i leveransene av tomater, men ellers må vi vente i et par uker til før det kommer nye norske produkter på markedet.

Kontaktperson

Mer om temaet