Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Forventet prisnedgang på purre og usikkerhet rundt hvitkål

Mens perioden med toll på purre nylig ble avsluttet, er produksjonen av agurker godt i gang i påvente av neste tollperiode. Det er usikkert hvor mye hvitkål som ligger på lager.

Målprisperioden for purre ble avsluttet 20. februar og det er nå tollfritt å importere purre. Purreprisen har blitt presset ned av billig import hele vinteren og har derfor ligget mellom 1 og 2 kr under målpris. For å klare og konkurrere uten tollbeskyttelse går trolig prisen på norsk purre ytterligere ned med flere kroner neste uke.

 

Prisen på hvitkål gikk opp omentrent 30 øre denne uken. Et uoversiktlig marked gjør det vanskelig å forutse hvilken vei prisen går fremover. Lagertellingen for grønnsaker og poteter 1. mars vil gi en ny pekepinn på hvor prisen bør ligge. Rosenkålen holder fremdeles stand, men det er nå tomt for norsk kinakål. 

 

Veksthusgrønnsaker
Produksjonen av norske agurker øker for hver uke fram mot målprisperioden som starter igjen i uke 11. Prisen kan bli satt ned neste uke for å konkurrere med import i påvente av tollbeskyttelse.

Poteter
Målprisen på potet går opp neste uke, men prisøkningen i markedet forventes å komme først i uke 10.

Økologisk

Salget av økologiske agurker øker i takt med de konvensjonelle.

Purre i kasse