Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Forventet prisøkning på potet og gulrot

For å kompensere for lagerkostnader går målprisen på potet opp i uke 6, mens den for gulrot og hvitkål går opp i uke 5. Det forventes at markedet til dels følger målprisutviklingen, og at prisen på potet og enkelte grønnsaker går opp neste uke.

kålhode (Copyright: Colourbox.com)

Målprisen på hvitkål går opp neste uke, men på grunn av overskudd av hvitkål som er produsert til industriformål selges i konsummarkedet forventes prisen å holde seg uendret. Det er fremdeles mulig å få kjøpt norsk rosenkål og kinakål, men sistnevnte er det snart tomt for.

Utsortering av gulrot med dårlig kvalitet fra lager, sammen med høy etterspørsel, fører trolig til høyere pris fra neste uke. Noen aktører er nå tomme for pastinakk, mens andre har en liten stund til. Importert pastinakk tar gradvis over salget frem mot ny sesong.

Veksthusgrønnsaker
Agurkproduksjonen er på vei oppover som normalt for sesongen. Det forventes en prisøkning på agurk neste uke.

Poteter
Målprisen på potet går opp i uke 6, og det forventes en prisøkning på flere sorter allerede fra uke 5. Omsetningen av potet er stabil.

Økologisk
Omsetningen av økologiske produkter er stabil, men på et relativt lavt nivå. Enkelte produsenter sliter med å selge ut lageret sitt av økologiske poteter, gulrøtter og løk, og kan bli nødt til å selge disse varene som konvensjonelle for å få de ut i butikk.

Kontaktperson

Mer om temaet