Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Friske norske salater på plass i butikkene

Vår og sommer er i anmarsj, og med den følger nye friske norske grønnsaker. På vei inn i butikkhyllene finner vi flere varianter med salater, i tillegg til blant annet reddiker, blomkål og sommerkål.

Salat på friland Foto: Colourbox.com

Grønnsakene som er lagret gjennom vinteren går mot slutten, men det er fremdeles både kålrot og knollselleri i rikelig monn tilgjengelig. For disse er det antatt at lagringsvarene holder til ny norsk sesong starter.

For gulrøtter nærmer det seg slutt på lagringsvare, men de vil være tilgjengelig i et par uker til.

Inn i butikkhyllene kommer flere varianter av salat, som isberg, hjerte, romano og lollo. Ruccola og kinakål er også i gang. I tillegg starter høsting av blomkål kommende uke. Ny norsk hvitkål er også i oppstart av høsting.

Potet
Norske poteter holder fremdeles stand, men det er lite vare igjen. Det er stor supplering av utenlandske poteter, det aller meste fra Israel. Mandelpotetene holder god kvalitet, men her er det også lite vare igjen.

Veksthusgrønnsaker
Inneværende uke er første uke med målpris på tomater, og produsentprisen stiger for å komme opp mot målpris. Det er god etterspørsel etter norske tomater og litt knapp tilgang i markedet. Agurkene har som vanlig en god etterspørsel. Også her er det litt lite vare tilgjengelig, slik at det suppleres med noe import.

Økologisk
Det er tomt for økologisk kepaløk, men ellers holder markedet seg stabilt.

Kontaktperson

Mer om temaet