Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Godt salg av kål og gulrøtter

Det meldes om godt salg av gulrøtter og hodekål, men salget av poteter er stabilt lavere enn normalen de siste årene.

Hodekål 674x279 (Copyright: Landbruksdirektoratet)

Salget av hodekål er høyere enn det har vært de siste to årene, samtidig som mengdene på lager er lavere og importprisen høyere. Prisen på hodekål har ligget over målprisen hittil i 2019. Gulrotsalget ligger stabilt høyt og kvaliteten er god. Markedet for knollselleri, rødbeter og andre beter er svært stabilt.

Norsk løk suppleres med importert løk fra blant andre Danmark og USA. Importen av løk fra Vestkysten i USA har vist seg å bli svært kostbar. Utfordringer med fukt under transporten medfører ekstra kostnader. Samtidig selges det rundt 125 tonn norsk løk i uka, hvorav størsteparten er små løk. Det er tomt for norsk purre, noe som er normalt på denne tiden av året.

Veksthusgrønnsaker
Det milde været i Sør-Norge i kombinasjon med lysere dager har gitt en god start for vekst av tomatplanter. Agurkproduksjonen er økende. Tollperioden for agurker starter 11. mars.

Poteter
Salget av poteter ligger stabilt mellom 900 og 1 000 tonn i uka. Potetene sorteres grundig, og kvaliteten på varene som selges er god. Lagertellingen 1. mars vil gi en pekepinn på hvor lenge norske poteter rekker utover våren.

Økologisk
Det er fortsatt tilgang på poteter, kepaløk, kål og en rekke rotvekster. Markedet er stabilt.

Kontaktperson

Mer om temaet