Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Godt vær i sør gir god vekst for nye grønnsaker

Ny norsk brokkoli er på vei ut i butikkene, og det blir lettere å få tak i norsk blomkål. Høstingen av reddiker og nykål er i gang og mengdene øker. Det bør også bli lettere å finne ny norsk isbergsalat i butikkene til uka.

Isbergsalat i kasse Foto: Foto: Colourbox.comDet er solgt litt mindre agurker enn forventet, men det er ventet en oppsving i salget nå når fridagene kommer på løpende bånd og det er mye fint vær. Vi er nå inne i det som skal være den beste tomatsesongen, men billig import fra EU truer norsk vare og norsk produsentpris er forventet å synke til uken.

Frilandsgrønnsaker
Stadig flere nye produkter vil bli å se i butikkene. Ny norsk kål og blomkål gjorde et forsiktig inntog i butikkhyllene denne uken, og det er forventet mer vare i butikkene til uka. Kinakål og isbergsalat øker også i mengde og brokkoli er så vidt på vei inn i butikkhyllene.

Aspargesproduksjonen går i stor grad til storhusholdning, og det er derfor ikke lett å finne norsk asparges for forbrukeren. Det er et tregt marked og dårlig etterspørsel etter den friske, norske aspargesen.

Spesialsalater som hjertesalat, lollo og ruccola er på markedet nå og omsetningen øker.

Markedssituasjonen for løk er stabil, det er fortsatt rikelig tilgang på gul løk. For gulrot er det et jevnt og godt salg, og varer fordeles mellom distriktene for å dekke opp hele Norge. Lagret hodekål har fremdeles et jevnt salg. Det kommer ny norsk kålrot på markedet til uken, men det er fremdeles lagringsvare igjen. Det blir stadig noe mindre knollselleri, salget er fremdeles jevnt. Målprisen på knollselleri avsluttes i uke 22.

Poteter
Det er tomt for flere sorter poteter, men det er fremdeles godt med mandelpoteter igjen i markedet. Det er forventet en økning i produsentprisen på mandelpoteter kommende uke. 

Økologisk
Det minker av økologiske produkter, og vi venter på de nye norske økologiske produktene. Ellers er det en jevn markedsituasjon.

Kontaktperson

Mer om temaet