Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Grønnsaks- og potetsalget forventes å stige kraftig mot jula

Det er fremdeles et rolig marked for poteter og grønnsaker, men det er ventet et økende salg kommende uke. Årsaken til de rolige ukene er mest sannsynlig at det fremdeles er en hel uke igjen til julaften og mange muligheter for storhandel enda.

Rødkål i kasser Foto: Statens landbruksforvaltningMarkedet for gul og rød løk er jevnt og normalt for årstiden, men salget er forventet å øke kommende uke. Purre holder god kvalitet i butikken, og salget er også her jevnt og rolig.
 
Både hvit og rød kål holder fin kvalitet i butikkene, og det har foreløpig vært et moderat salg. Salget er forventet å øke kraftig neste uke da ingrediensene til julemiddagen handles inn. Omsetningen av rosenkål er stigende, og er forventet å stige også fremover. Tradisjonelt vil det gå mest rosenkål i romjulstiden, når vi spiser mest kalkun og viltkjøtt.  Det er økende salg også av kålrot, og salget er også her forventet å stige neste uke. Kvaliteten er stort sett fin i de fleste butikkene.

Salget av gulrot holder seg jevnt. Pakkeriene har god kontroll på utfordringer knyttet til råtetupp som følge av innhøstingsværet. Omsetningen av knollselleri holder seg jevnt, og det er et stabilt marked. Fremdeles kan du finne stangselleri i butikkene, og det er norsk vare igjen i noen uker til.

Veksthusgrønnsaker
Produksjonen av agurker er noe lavere enn prognosene. Det er fremdeles god etterspørsel etter norske agurker i markedet. Markedet for veksthussalater er stabilt.
 
Poteter
Jevnt salg og god kvalitet preger potetmarkedet. Det er forventet et høyere salg også på poteter kommende uke. Mandelpoteter har stabil kvalitet, og det har vært et litt lavere salg enn forventet hittil.
 
Økologisk
Markedet for økologiske produkter holder seg jevnt og til avtalte priser. Selv om flere butikkjeder enn tidligere selger økologiske produkter virker det som om forbruket holder seg stabilt.

Kontaktperson

Mer om temaet