Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Høsting av ny norsk løk er i full gang

Norsk bunteløk, både rød og gul, finner du i butikkene nå. Det er slutt på lagringsløken, og ny norsk tørket løk kommer om 2 – 3 uker. Salatløk blir å finne i en butikk nær deg i løpet av kort tid. Det er ventet en nedgang i produsentprisen på kålrot, og en oppgang på klasetomater kommende uke.

Løk Foto: Illustrasjonsfoto: COLOURBOX.COMBedre vær flere steder i landet har ført til at omsetningen av jordbær ble bedre enn fryktet, men prisen holder seg fremdeles stabil. Det øker med mengder av bringebær, og kommende uke bør du sette inn støtet og sylte i vei. Norske moreller øker også i høstingsmengde og bør bli lettere å finne i butikkene fremover. 
 
Frilandsgrønnsaker
Norsk vårløk ser flott ut der den ligger i butikken og venter på at du skal kjøpe den. Nå er tiden for å fråtse i norske fantastiske løkprodukter. Både purre, bunteløk og salatløk finner du i butikkene sammen med vårløken så her er det bare fantasien som stopper. 

Det er et godt salg av blomkål, det er stort sett bra vare å finne i butikken. På grunn av lite nedbør kan vi oppleve at vi får noe ujevne åkre og tørkeskader på blomkålen. Brokkolimengdene er stort sett i balanse, med noe underdekning i Rogaland. Både hvitkål og kinakål har et godt og stabilt salg.  Det er siste uke med målpris på hvitkål denne uken før lagringsvaren blir målprisvare fra uke 40. Tollsatsen på hvitkål forsvinner per 1. august.
 
Gulrøttene har et greit og stabilt salg, men det er fremdeles import å finne i butikkene som bremser noe på omsetningen. Buntevaren er noteringsvare i målprissystemet til og med neste uke.
 
Sukkerertene er godt i gang og mengdene øker stadig. Kanskje det er tiden for å knaske gode norske sukkererter direkte fra pakken, eller kanskje putte de i salaten sammen med den gode norske isbergsalaten og andre gode salatgrønnsaker.
 
For isbergsalat er det en kontrollert og regulert situasjon med grei dekning over hele landet. Det har vært litt utfordringer for industrien å få nok vare, men det har gått akkurat.

Veksthusgrønnsaker
Vi er inne i en periode på året med ferietid som gjør at det går trått i salget av agurker. Kanskje er det på tide å lage salat til middag? De agurkene som ligger i butikkene holder god kvalitet og det er kontroll på mengdene.

Tomatsituasjonen har bedret seg vesentlig og all norskprodusert tomat blir solgt. Det er et stort volum, men det er kontroll på mengdene. Det er ventet en prisoppgang kommende uke på klasetomater.

Poteter
Det er ikke anbefalt noen endring i produsentprisen på poteter, og salget går greit. Det hadde vært ønskelig med et salg på linje med i fjor, men vi ligger om lag 200 tonn under nå. Vi finner fremdeles mandelpoteter av fin kvalitet i butikkene.

Økologisk
Nye norske økologiske poteter er på vei inn i markedet nå, ellers er det stort sett stabile tilførsler og priser på de økologiske produktene.

Kontaktperson

Mer om temaet