Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Ingen prisoppgang på grønnsaker kommende uke

Det er ventet stabile produsentpriser på poteter og grønnsaker til uken. Mengdene på agurker øker jevnt og trutt.

Agurk Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.comDet er stabile priser på gul og rød kepaløk, og omsetningen holder seg jevn. Det er noe press fra billig importløk som forstyrrer balansen i markedet, men det er allikevel forventet stabile produsentpriser til uken.

Prisen på kål holder seg nå uendret, og det er en stabil omsetning. Det nærmer seg sesongslutt for rødkål. Kinakål er det slutt på nå. Salget av kålrot er jevnt og stabilt. Det er noen kvalitetsutfordringer med treen kålrot, som blir forsøkt utsortert før det når butikkene. 

For gulrøtter er markedet fremdeles stabilt, med et godt og jevnt salg. Prisen til produsent stabiliserer seg, men det er noen utfordringer med billig import som presser norske priser i enkelte markeder. Knollselleri har stabilt salg og pris, og all pakkingen foregår fordelt på fire pakkerier.

Veksthusgrønnsaker
Etterspørselen etter agurker er fremdeles stor og økende, og mengdene som når forbrukeren øker jevnt og trutt frem mot våren. Det er tollsats på importagurk fra 10. mars, og det er ventet markedsdekning på agurker innen det tidspunktet.  Kvaliteten på norsk agurk er god. Det er en jevn tilgang på norske tomater nå gjennom vinteren, og det selges noen titalls tonn med ulike norske tomatvarianter ukentlig.

Poteter
Omsetningen av norske poteter holder seg på det jevne, og det er stabile priser til produsent. Kvalitetsutfordringene er noe mindre, men det er fremdeles noen partier med dårlig kvalitet som utsorteres på pakkeriene. Det er fremdeles god tilgang på mandelpotet av fin kvalitet. 

Økologisk
Nye, norske, økologiske agurker er ventet i butikkene til uken. Ellers er det et stabilt salg av økologiske poteter og grønnsaker. Det er heller ikke ventet noen endringer i produsentprisene kommende uke.

Kontaktperson

Mer om temaet