Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Julehøytiden gir stort salg av mandelpotet, kålrot og diverse kålvarianter

Kålrotomsetningen når en topp i førjulstiden, og også de andre typiske julegrønnsakene har omsetningsøkning i disse dager.

Rosenkål i skålSalget av mandelpoteter har økt over tid, og butikkene kjører kampanjepriser. Samtidig er det stor utsortering ved pakking. For andre poteter går salget tregere enn forventet i førjulstiden.

Frilandsgrønnsaker
Gul løk blir notert over målpris også denne uken, og Landbruksdirektoratet vurderer om det er grunnlag for tollnedsettelse. Det er en del importløk i omsetning allerede. Norsk purre holder fremdeles god kvalitet og salget er stabilt.

Omsetningen av rosenkål øker som ventet kraftig nå frem mot julehøytiden. Salget av hvit- og rødkål øker også nå frem mot jul, og anslått salg inneværende uke er om lag doblet sammenlignet med forrige uke. Også den norske kålroten har en kraftig økning i omsetningen nå i dagene før jul. Prisene i butikk er lave og butikkene falbyr kålrot.

Gulrøttene holder god kvalitet også på lager, og omsetningen er økende. Det er forventet å være slutt på norske reddiker rett etter nyttår. Kvaliteten på norsk knollselleri er god og salget holder seg stabilt.

Veksthusgrønsaker
Både agurker og tomater har en omsetning som normalt for vintertiden. Prisene er avtalt mellom grossister og produsenter og det er ikke forventet noen endringer nå. Crispysalget holder seg stabilt, det samme gjelder for kruspersille.

Økologisk
Salget av økologiske grønnsaker følger stort sett de konvensjonelle varene og det er en økning også her for kålrot og poteter.

Kontaktperson

Mer om temaet