Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Liten omsetning av grønnsaker etter nyttårshelgen

Markedet for grønnsaker og poteter er rolig, og det er lav omsetning på alle kulturer. Det er ikke ventet noen endringer i prisene, med unntak av pastinakk. Rosenkål kan man fremdeles få kjøpt.

GrønthylleGenerelt for alle grønnsaker og poteter er det lavt salg og omsetning denne uken. Det er ikke unormalt at det er en litt lavere omsetning rett etter nyttår, og noe av årsaken til dette kan være at hverdagen kom litt brått på flere av oss, og at det var færre helligdager denne julen enn det normalt er.

Lagertellinger per 1. januar er rett rundt hjørnet, og det knytter seg noe spenning til tallene også denne gangen. Produsentene er litt avventende til å sette nye priser før lagertallene legges frem.

Poteter
Utvalget av poteter er fremdeles godt, og det har vært et godt salg av alle typer. Det er fin kvalitet på potetene i butikken, både posepakket og løsvekt. Et lavt salg denne uken kan skape kvalitetsutfordringer, men håpet er at eventuell utsortering i butikk går greit.

Frilandsgrønnsaker
Det er et lavt salg av løk, men god kvalitet på gul og rød løk i butikkene. For purre er det også et stabilt marked, men et lavt salg. 

Salget av hvit og rød kål går trått nå etter jul, men det er forventet en stabilisering av salget etter hvert. Rosenkål nærmer seg avslutning, men det er fremdeles vare igjen i Rogaland.  Kålrot har også stabile priser, og en lav omsetning. Det er mindre kålrot på lager i år enn tidligere år.

Omsetningen av gulrot er, som for de andre kulturene, lav nå på nyåret, men det er forventet en økning i salget etter hvert. Det er mer gulrot i markedet i år enn planlagt, men det bør ikke bli problematisk med avsetningen fremover. For pastinakk er det anbefalt en reduksjon i prisen til produsent.

Veksthusgrønnsaker
Tilgangen av norske agurker er omtrent som planlagt, og prisen holder seg stabil neste uke. Kvaliteten er fin. Produserte mengder og priser for tomater er også som forventet.

Økologisk
Det er jevn tilgang på økologiske produkter. Det er også forventet at prisene holder seg stabile.  Økologisk rapidsalat er det nå slutt på.

Kontaktperson

Mer om temaet