Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Mangel på blomkål igjen

Markedet for blomkål har gått opp og ned i sommer, nå er det igjen for lite vare både innenlands og utenlands, noe som fører til økt pris.

Det er høy etterspørsel etter agurk, og den norske produksjonen er forbi toppen. Målprisen på agurk går opp en halv krone neste uke, og markedsprisen forventes å øke tilsvarende.

Poteter
Potetsalget har tatt seg litt opp den siste uka, etter en sommer med lave salgstall. Årets mandelpotet har klart seg bra i varmen, og har god kvalitet.

Frilandsgrønnsaker
Årets løk har fin kvalitet, men størrelsen er noe mindre enn vanlig for både rød og gul løk. Vårløken er ekstra god i år, og prisen går trolig opp neste uke for å kompensere for økte kostnader til vanning.

Blomkål Foto: Colourbox.com

Det er igjen for lite blomkål i markedet, både innenlands og i resten av Europa. Prisen på blomkål vil stige ytterligere neste uke som følge av det lave tilbudet. Tilbudet av brokkoli er også lavt, og kvaliteten er varierende. Det har vært en dyr sesong for kinakålprodusentene, og etterspørselen er for tiden høyere enn tilbudet. Det ventes derfor en prisoppgang neste uke.

Frukt og bær
Tidligeplene er ekstra søte og smakfulle i år. Avlingene ser stort sett bra ut, men noen sorter epler kan bli litt små på grunn av tørken. 

Mer om temaet