Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Nå kommer norsk gressløk og dill på markedet

Frilandsdyrket gressløk, dill og kruspersille gjør sitt inntog i butikkhyllene, og de som liker å fråtse i friske norske grønnsaker går en god tid i møte.

grønnsaker Foto: Colourbox.comDet er fremdeles lagringsvare av både kålrot og knollselleri tilgjengelig, og det vil mest sannsynlig holde frem til ny norsk sesong starter. Kålrot starter ny sesong om 2–3 uker. Gulrøttene er ventet å vare i ca. en uke til, og ny norsk buntegulrot kommer på markedet i midten av juni.

Det er god etterspørsel etter norsk asparges, og den korte sesongen betyr at du må spise asparges nå hvis du vil nyte norsk vare. Sesongen er anslått å vare i ca. tre uker til.

Høsting av blomkål, hodekål og kinakål er i startfasen, men er du heldig finner du fin norsk vare i butikkene ganske snart. Isbergsalaten er godt i gang, og det vil trolig være markedsdekning i løpet av uken.

Poteter
Det er lite norske poteter igjen på lager, men kvaliteten holder seg bra.

Veksthusgrønnsaker
Norske agurker er som vanlig etterspurt i markedet, men det er fremdeles litt lite norske agurker tilgjengelig. Det må suppleres med importvare. Tomatene, som fikk en stigning i produsentprisen denne uken, vil få en nedgang i prisen neste uke for å tilpasse seg importpris. Det er et godt salg med god kvalitet på norske tomater.

Økologisk
Norsk økologisk ruccola er nå inne på markedet, og det neste økologiske produktet som blir å finne i butikkene er isbergsalat. Det nærmer seg slutt på norsk økologisk knollselleri. Ellers er markedet stabilt.

Kontaktperson

Mer om temaet