Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Norsk asparges er rett rundt hjørnet

Aspargeshøstingen er så vidt i gang, og hvis du har flaks finner du noe allerede denne uken. Fra neste uke vil det forhåpentligvis være enklere å finne asparges i butikkene.

asparges Foto: Colourbox.comDen korte og hektiske sesongen for norsk asparges er i gang. På grunn av varmen er den ferdig til høsting tidligere enn forutsatt slik at høstemannskapet ikke er helt på plass ennå. Rabarbra er også på vei inn i norske butikkhyller. Bunter med norsk gressløk inntar også butikkhyllene i disse dager.

Lagringsgrønnsakene finner du fremdeles i butikken, og det er mye knollselleri og kålrot igjen. Det er forventet en prisoppgang på kålrot kommende uke.

Potet
Prisen på mandelpoteter er ventet å øke neste uke for å kompensere for lagringskostnadene produsentene har hatt gjennom vinteren. Det er utfordringer med kvaliteten på mandelpotetene, og det er stor utsortering. For vanlige poteter vil prisen holde seg uendret.

Veksthusgrønnsaker
Etterspørselen etter norske agurker er fremdeles stor og produksjonen er på om lag 1,3 millioner agurker per uke. Dette er litt mindre enn det totale behovet. Det er ventet en prisoppgang til produsent kommende uke.

Økologisk
Det er jevn tilgang til og forbruk av norske økologiske grønnsaker.

Kontaktperson

Mer om temaet