Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Norsk purre er på vei

Purre høstes i disse dager, og det er ventet markedsdekning i løpet av neste uke. For blant annet poteter og kål fører det varme været til dårlig salg. Norske jordbær må nytes nå, og bringebærene er også på vei.

Purre i kasseFint og varmt vær fører til et noe labert salg av poteter. Det er markedsdekning, og det er forventet en prisnedgang til produsent kommende uke. Poteter i løsplukk kan ha noe utfordringer med fargen. De blir grå når de blir liggende i butikkene, noe som har sammenheng med for dårlige kjølemuligheter.

Suppleringsimporten er over for denne gang, men det ser ut til å bli mindre avlinger enn normalt på grunn av tørken. Mandelpotetene nærmer seg sluttsolgt, og så er det bare å smøre seg med tålmodighet frem til det kommer ny vare på markedet.

Frilandsgrønnsaker
Purre er på vei inn i markedet nå, og det forventes markedsdekning i midten av neste uke. Vårløken har et bra salg til avtalte priser.
 
Varmt sommervær påvirker salget av sommerkål. Vi lager lite middager og bruker derfor lite kål. Det er fokus på at varene som kommer i butikk skal holde god kvalitet. For blomkål har det gått fra å være altfor lite varer i markedet til en noe bedre tilførsel, og det nærmer seg markedsdekning. Norsk brokkoli har fremdeles kvalitetsutfordringer i form av at den ikke blir stor nok eller grønn nok i sommervarmen, men det er et håp om knapp markedsdekning fra neste uke.

Kinakåltilførslene er også små, og det er kvalitetsutfordringer. Kålrothøstingen går greit, og det er dekning av kålrot, men et dårlig salg. Situasjonen fremover er usikker.
 
Gulrotbuntene ser ut til å holde bra kvalitet, og det er et godt salg. Pakking av kilosvaren er også godt i gang. Det er usikkert hvordan lagringsgulrøttene vil klare seg fremover.

Store kvalitetsutfordringer preger situasjonen for isbergsalat. Mye utsortering foregår før varene kommer til butikk, og det er utfordringer med tilførslene. Det er ventet en prisoppgang kommende uke. 
 
Veksthus
God etterspørsel, men fremdeles knapt med norske agurker. Det er lite agurker å supplere med fra Europa også. Produksjonen av de norske agurkene er litt ujevn på grunn av værsituasjonen.
 
De norske runde tomatene selger godt om dagen, og det er knapphet også her. Tollsatsene går ned, og det fører til en prisnedgang også for de norske tomatene kommende uke.
 
Veksthussalater, som blant annet crispysalat, har hatt et betydelig bedre salg sist uke, og det er forventet å holde seg stabilt.

Frukt og bær
Det ser ut til å bli et godt morellår, foreløpige prognoser viser høyere avlinger enn forrige sesong. Løp og kjøp, det skal være mulig å finne norske moreller i butikkene hvert øyeblikk.
 
Den lange varmeperioden fører til knapphet i tilførslene av jordbær, og norske bær dekker ikke markedet. Det er lite bær også i resten av Europa. Bringebær fra tunnelproduksjon er i gang nå, og det er ventet mye norsk vare rett over helgen. 

Økologisk
Stabilt salg og marked preger den økologiske produksjonen.

Kontaktperson

Mer om temaet