Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Norske plommer er høsteklare

Nye norske plommer er på vei til butikkhyllene. Mandelpotetene er også rett rundt hjørnet.

PlommerPotetsalget er fremdeles dårlig, men har tatt seg opp litt den siste tiden. Usikkerheten rundt kvalitet, størrelse og mengde av lagringspotetene gjør at det er viktig å prøve å ta vare på tidligpotetavlingene. De kan gjerne ligge litt lenger i jorden og bli skallfaste for å bedre lagringsmulighetene.

Nye mandelpoteter er nå høsteklare og sannsynligvis å finne i butikkene neste uke.
 
Frilandsgrønnsaker
Det varme været er fremdeles en utfordring for de fleste grønnsakene, enten fordi det er lite vare å høste eller fordi det er lavt salg. For de fleste rotgrønnsakene er det salget som er sviktende, ettersom vi ikke lager mange store middager i det varme været.

Ny norsk tørket løk er i startgropen, og det kommer noe vare neste uke. Det er mye variasjoner i størrelsene, så her kan det være utfordrende å høste nok løk av riktig størrelse og kvalitet.

Purre har varierende kvalitet og størrelse i butikkene, men det er en del fin vare å finne.

Lavt salg av blomkål på grunn av været, men også små mengder tilgjengelig. Det samme gjelder til en viss grad brokkoli, men her er det noe bedre tilgang på vare.

Kålrot har et labert salg om dagen, og det er også knyttet stor usikkerhet til lagringsvarene når det gjelder både mengde og kvalitet. Gulrot er den eneste av rotgrønnsakene som har et greit salg selv om det er varmt. Kvaliteten ser også grei ut foreløpig.

Veksthus
Norske agurker er fremdeles foretrukket i markedet, og det er et sug etter norske agurker totalt sett.  For tomatene er det ikke et like greit marked, de konkurrerer med importvarene.

Energiprisene er på vei oppover og det kan bli problematisk for veksthusproduktene på sikt.

Frukt og bær
De første norske plommene kommer med stormskritt til en butikk nær deg. De første sortene er opal og edda.
Tidligepler er også på det nærmeste høsteklare, og det er sorten geneva early som er først ute.

Jordbær- og bringebærsesongen er på hell, men det vil være mulig å finne både jordbær og bringebær en god stund fremover i begrensede mengder. 

Økologisk
Det er et jevnt salg og en jevn produksjon av økologiske produkter. Ettersom høsten nærmer seg kommer det flere produkter på markedet, og nå kan du finne økologisk gulrot, diverse salater og stilkselleri i butikkene.

Kontaktperson

Mer om temaet