Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Økende salg av grønnsaker og poteter

Omsetningen av grønnsaker og poteter øker. Det meldes om godt salg av både vanlige poteter, mandelpoteter, gulrøtter og agurker. Det er forventet prisøkning for mandelpotet, kål, gulrot og selleri fra kommende uke.

Gulrøtter, rødbeter, snittbønner og poteter Foto: Colourbox.comSalget av poteter og mandelpoteter går nå bra. Kvaliteten på potetene som er i butikkene er god, men det er en del utsortering. Det er forventet prisoppgang på mandelpotet kommende uke.

Frilandsgrønnsaker
Omsetningen av løk er fremdeles stabil. For purre begynner det nå å minke på beholdningene. Kvaliteten i butikk er god. Purre fikk en prisoppgang denne uken, og det er derfor ikke forventet endring i prisen kommende uke.

Salget av kålrot går bra, og det begynner å minke på lagrene. Kvaliteten på norsk vare er veldig god. For kål er det forventet en oppgang i pris neste uke.

For gulrot ser man nå en økning i salget, og det er mye fin gulrot ute i butikkene. Kvalitetsproblemene med sorte og tørre tupper som det ble meldt om tidligere, er ikke et like stort problem lenger.

Salget av knollselleri går bra, og varene holder god kvalitet. Det minker hos enkelte leverandører. Denne uken lå prisen på knollselleri nesten 2 kroner under målpris, og produsentene håper å kunne oppnå en pris som er noe nærmere målpris fremover. Det forventes derfor en økning i prisen kommende uke.

Det er nesten slutt på norsk rosenkål for denne sesongen. For de øvrige frilandsgrønnsakene er det stabilt marked, og ingen forventede endringer.

Veksthusgrønnsaker
Det er stor etterspørsel etter norske agurker i markedet. Alt som leveres til butikkene blir solgt. Prisen vil holde seg stabil kommende uke.

Økologisk
Omsetningen av økologisk gulrot øker. Det er stabile leveranser av poteter og løk. Enkelte leverandører melder om litt lite poteter. Ellers er det et stabilt marked, og man forventer ingen store endringer i prisene neste uke.

Kontaktperson

Mer om temaet