Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Omsetningen av grønnsaker normaliserer seg

Markedet for grønnsaker og poteter er nå på vei til å normalisere seg etter en rolig start på 2017. Det er ventet økning i prisen på purre til produsent kommende uke. Ellers er det ikke forventet noen prisendringer.

Purre i kasseDet er en bedring i omsetningen for grønnsaker og poteter denne uken, og det nærmer seg forventet omsetning.

Utvalget av poteter er fremdeles godt, men det er noen kvalitetsutfordringer som gjør at det blir sortert ut forholdsvis store mengder på pakkeriene. Varene som når butikk holder god kvalitet. 

Frilandsgrønnsaker
Det er et stabilt salg av løk, og noe varierende kvalitet. Rød løk er spesielt utfordrende. Det som blir solgt i butikkene holder god kvalitet på både gul og rød. For purre er det et stabilt marked, og det er ventet en prisoppgang kommende uke.

Det har vært et labert salg av hvit og rød kål, men salget begynner nå å ta seg opp, og nærmer seg planlagt salgskvantum. Det er fremdeles litt rosenkål igjen, og omsetningen er forholdsvis liten per uke. Kålrot har stabil omsetning og fin kvalitet i butikk.

Omsetningen av gulrot har økt den siste tiden og salget er som forventet. Det er stort sett grei kvalitet i butikkene, men det har vært noen kvalitetsutfordringer, blant annet sorte og tørre tupper. Selleri har en jevn omsetning, og det er fremdeles mye vare igjen på lager.

For kinakål nærmer sesongen seg slutten, og det tømmes rundt i landet. Det er utfordringer med lys, nesten hvit vare i butikkene nå på slutten. Grunnen kan være at de ytterste bladene fjernes på grunn av skader, eller at sorten som er produsert er lys på farge.

Veksthusgrønnsaker
Tilgangen av norske agurker er som planlagt, og det er en godt tilpasset produksjon. Prisen holder seg stabil. Det er forventet en økning i produksjonen fremover.

Økologisk
Det er jevn tilgang på økologiske produkter. Det er også forventet at prisene holder seg stabile.  Gulrot har en økning i salget sammenlignet med tidligere. Det er forventet en reell økning i produksjonen av poteter for neste sesong.

Kontaktperson

Mer om temaet