Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Produsenten får lavere pris for crispysalat

Crispysalaten får en kraftig prisreduksjon kommende uke. Det er både grønnsaker og poteter igjen på lager. Siste lagertelling for grønnsaker og poteter er per 15. april.

salat Foto: Colourbox.comGul og rød løk er fremdeles å finne på markedet, og kvaliteten har holdt seg bra. Det er mer gul løk enn rødløk igjen i lagrene, men det vil være løk flere uker fremover. Det er forventet en prisøkning på både gul og rød løk kommende uke.

Det er fremdeles både kålrot og knollselleri av grei kvalitet i butikkene. Gulrotlagrene ser ut til å synke raskere enn forventet på grunn av utsortering. Allikevel har det vært bedre kvalitet på gulrøttene gjennom sesongen enn det som var fryktet ved innhøsting. 

Veksthusgrønnsaker
Norske agurker holder god kvalitet i butikk, og det er preferanse for norsk vare blant forbrukerne. Det er ikke full markedsdekning ennå, men det nærmer seg. Det er forventet en prisøkning til neste uke. Tomatmengdene øker gradvis, og foreløpig går tomatene til kjedene til fastsatte priser.
Det er forventet en prisnedgang på crispysalat kommende uke for å prøve å oppnå markedsbalanse. Det er i dag stor produksjon og konkurranse fra importvare.
 
Poteter
Fremdeles er det greit med norske poteter i butikk, men lagrene skrumper raskt. Det er noe supplering med lagrede importpoteter. Mandelpotetene holder god kvalitet, og kan holde helt til ny sesong. Nypoteter fra Israel finner du i butikkene nå, mens poteter fra Kypros er like rundt hjørnet.

Økologisk
Omsetning av økologiske, norskproduserte grønnsaker holder seg jevn og god. Kvaliteten på gulrøttene har holdt seg godt gjennom sesongen. De fleste økologiske varene har blitt omsatt som økologisk, til tross for økning i produksjonen sist avlingssesong. 

Kontaktperson

Mer om temaet