Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Rolig marked for grønnsaker og poteter etter julestria

Etter et godt salg i førjuls- og romjulstiden, er det nå et rolig marked for de aller fleste grønnsaker og poteter. Hvitkål og purre hadde en prisoppgang i produsentprisen denne uken, men det er ikke ventet endringer i prisene for neste uke.

Stangselleri Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.comOmsetningen av mandelpoteter er på vei ned etter en stor omsetning rett før jul. Omsatte mengder med vanlige poteter øker som normalt for årstiden. Kvaliteten ser fremdeles ut til å holde seg bra både for vanlige poteter og for mandelpotetene.

Grønnsaker
Hvitkål fikk sin forventede prisoppgang denne uken, og omsetningen er på vei ned mot det normale nå som jule- og nyttårsfeiringene er over. Kvaliteten er fin i butikk. For rødkål er det begrensede mengder som omsettes. Rosenkål hadde et godt salg frem til nyttår, men nå er salget adskillelig lavere. Det er forventet at det er rosenkål på lager ut januar. Det store salget av kålrot frem mot jul stagnerer som forventet. Mye kålrot av god kvalitet har vært å finne i butikkene, men det er en utfordring at noe kan bli liggende for lenge og fortrenge nytt salg.

Gulrotsalget holder seg jevnt, og det er god kvalitet i butikk. Slankeoppslagene som alltid starter etter jule- og nyttårsfeiringen fører forhåpentligvis til at salget på gulrot holder seg stabilt oppe.

Kvaliteten på løk er meget god, og det et jevnt og stabilt salg hver uke, men fra produsentene er det ønskelig med et noe høyere salg. Purre fikk sin prisoppgang denne uken, og det er et jevnt salg også her. For stilkselleri vil det trolig være slutt på norsk vare i løpet av neste uke.
 
Veksthusgrønnsaker
Produksjonen av agurker ligger omtrent på planlagt kvantum, men det er fremdeles stor etterspørsel etter norske agurker i markedet. Det er forventet en nedgang i importprisene til uken, men det får sannsynligvis ikke innvirkning på de norske prisene ettersom det stort sett er fastprisavtaler. For tomater er det et stabilt volum som selges. Det er stort sett klasetomater som blir produsert på denne tiden. 

Økologisk
Markedet for økologiske produkter holder seg jevnt og til avtalte priser.

Kontaktperson

Mer om temaet