Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Salget av poteter og grønnsaker dabber av

Potetomsetningen som var på topp i tiden før jul og i romjulen, er nå på vei mot normalt salg igjen. Det samme gjelder flere av de typiske julegrønnsakene.

Gulrøtter, rødbeter, snittbønner og poteter Foto: Colourbox.comDet er for lite norsk løk. Det fører til en notering over målpris også denne uken, som vil være grunnlag for å vurdere tollnedsettelse. Det er mye importløk i omsetning allerede. Norsk purre holder fin kvalitet og det er forventet en prisoppgang til produsent kommende uke.

Fin norsk rosenkål har vært en vinner i førjulstiden og det er fremdeles norsk vare å få tak i. Derimot kan det nok oppleves som krevende å finne norsk rødkål i butikkene, selv om det fremdeles er noe vare igjen. Kålrot har som vanlig hatt en lav sesongpris, og det er ventet en økning i produsentprisen kommende uke.

Nå som julehøytiden er over regner man med at alle slanketipsene i aviser og blader fører til et stabilt salg av gulrøtter fremover. Kvaliteten holder seg god.

For alle lagringsgrønnsakene er det nå en ny lagertelling i gang og bransjen venter som vanlig på resultatet. Spesielt i en sesong som den vi har bak oss er det spennende å se hvor mye varer som er på lager sammenlignet med tidligere år. 

Poteter
Salget av mandelpoteter økte kraftig før jul, og stabiliserer seg nå. Det er også et greit salg av vanlige potetvarianter.

Veksthusgrønnsaker
Prisene til produsenter av agurker og tomater er som tidligere nevnt avtalt på forhånd, og det er forventet en viss prisstigning nå på nyåret. 
 
Økologisk
Salget av økologiske grønnsaker er jevnt uten de store svingningene, men salget av både økologisk kål og økologisk gulrot hadde en oppsving i julen.

Kontaktperson

Mer om temaet