Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Sesongovergang for grønnsaksmarkedet

Lagerbeholdningene av grønnsaker minker. Nye lagertall til uken vil avsløre hvilke grønnsaker som vil være tilgjengelige de neste ukene. Sesongens første norske økologiske tomater er plukket!

Tomat (Copyright: Colourbox.com)

Så lenge kvaliteten holder seg slik som i dag vil markedet være forsynt med gul løk til langt ut i juni. Rød løk fra forrige sesong vil imidlertid være utsolgt i løpet av neste uke.

Det er et stabilt marked for norsk hvitkål, men kvaliteten varierer. Importert ny kål er å finne i butikker i konkurranse med norsk, men også her varierer kvaliteten fra god til nokså dårlig.

For flere aktører i markedet vil det være tomt for kålrot i begynnelsen av mai, men norsk vare vil være i salg en god stund utover forsommeren. Knollselleri vil være tilgjengelig til begynnelsen av juni, og kvaliteten er fortsatt god. Gulrøtter har også fin kvalitet, noe pakkeriene har mye oppmerksomhet på. Forsyningene vil trolig vare ut mai, lengst i nord og noe kortere i Rogaland og på Østlandet. Import av gulrøtter har startet, men enkelte eksportland har sen sesongstart, og tilførslene er begrensede. Det er lite rødbeter igjen på lager, men de vil finnes i butikk et par uker til.  

Veksthusgrønnsaker
På tross av at det er stor etterspørsel etter agurker, salget er godt og produksjonen for knapp, er markedet urolig. Dette fører til en forventning om en prisnedgang til uken. Importvare supplerer det norske markedet, men i mindre grad enn bare for noen få dager siden. Små og store tomatvarianter kommer inn i markedet i disse dager, og mengdene øker. Rundt 120 tonn runde tomater blir produsert til uken. Tollsatsen går på fra 10. mai.

Poteter
Tilførslene av poteter vil vare til rundt slutten av mai, men flere aktører vil være utsolgt før dette, og sortsutvalget minker. Mye poteter sorteres ut for å oppnå fin kvalitet i butikk. Det er ventet en prisoppgang for poteter til uken. Kvaliteten på mandelpoteter holder seg bra, og leveransene vil vare frem til sommeren. Import av nypoteter har startet.

Økologisk
Salget av økologiske produkter går på det jevne for tiden. Det har vært mer økologiske poteter tilgjengelig i år enn i fjor. De første økologiske tomatene er høstet.

Kontaktperson

Mer om temaet