Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Slutt på sommergrønnsaker, epler varer en liten stund til

Markedsforholdene for frukt og grønnsaker er stort sett stabile. Salget av økologisk gulrot er imidlertid mye lavere enn planlagt. Sommergrønnsakene er nå utsolgt, men du vil finne epler i butikken et par uker til.

salater (Copyright: Colourbox.com)

Markedet for løk er stabilt. Kvaliteten er fin i butikk, men salget kunne ha vært enda høyere enn det er. Det blir tilbudt svært billig løk i deler av markedet. Purre tilbys i fin størrelse og kvalitet, men prisen presses av billig import.

Kål selger på det jevne. Gjennomsnittlig produsentpris er stabil, men enkelte aktører opererer med svært lave priser. Omsetningen av rødkål er lav nå, men vil øke frem mot jul. Rosenkål har fin kvalitet i år, og avlingene er større enn i fjor. Det er håp om at butikkene kan ha norsk vare til over nyttår. Salget av kinakål er jevnt, men mindre enn før. Også lagrene er mindre. Kålrot har stabile markedsforhold, med priser som ligger like over importpris. Kvaliteten er fin, og treen rot er sjelden å finne. Reddiker vil være i salg i poser de neste 2–3 ukene.

Kvaliteten på gulrot blir fulgt nøye fra produsent og helt frem til forbruker. Eventuell råtetupp blir luket ut. Salget er stabilt. Knollselleri har god kvalitet, men mengdene på lager kunne gjerne ha vært større. Stangselleri utsettes for hard konkurranse fra billig import fra bl.a. Spania.

Hodesalater fra friland og ruccola er nå i praksis utsolgt, og tollen på hodesalater er satt ned.

Veksthusgrønnsaker
Vinterproduksjonen av agurker og tomater er i gang, og markedsforholdene er stabile. Lollosalat vil blir produsert i faste mengder i tiden fremover. Prisen på lollosalat og crispysalat vil trolig gå opp til uken.

Frukt og bær
Omsetningen av epler går nedover. Noen aktører blir utsolgt om kort tid, mens andre har i et par uker til. Anslått omsetning til uken er over 100 tonn. Mye av dette er sorten aroma, men også rubinstep er tilgjengelig.

Poteter
Markedssituasjonen for poteter er uendret. Tilførslene er gode, men salget er lavere enn på samme tid i fjor. Kvaliteten utover vinteren er usikker. Mandelpoteter har et labert salg for tiden, selv om det er nok vare i markedet. Prisene holder seg stabile.

Økologisk
Økologisk produserte agurker, purre, brokkoli og epler er utsolgt for denne sesongen. Salget av økologiske gulrøtter er labert, og langt under planlagt produksjon, etter at det over år har vært et godt salg.

Kontaktperson

Mer om temaet