Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Stabile priser i frukt- og grøntmarkedet

Norske agurker etterspørres av forbrukerne, og tomatene er på vei inn i markedet.

Grønnsaker Foto: Colourbox.comKvaliteten på gul og rød løk holder seg, og det er fremdeles norsk vare på markedet.

Det er et stabilt marked for norsk hvitkål, som normalt for sesongen. Importvaren er å finne i butikkene og den norske lagringskålen må konkurrere med importen.

Det er fremdeles både kålrot og knollselleri av grei kvalitet i butikkene. Det har vært et godt salg av gulrøtter med god kvalitet, men nå minker lagrene raskt. Norske rødbeter vil være å finne i butikkene frem til ny norsk vare kommer. 

Veksthusgrønnsaker
Norske agurker er populært hos forbrukerne, og kvaliteten er god. Det er fremdeles ikke full markedsdekning, og importvare supplerer det norske markedet. Mengden av forskjellige varianter norske tomat er på vei oppover, og det øker gradvis frem mort norsk sesong. Tollsatsen går på fra 10. mai.

Poteter
Mandelpotetene holder seg fremdeles fine, og det er forventet uendret pris. For de andre norske potetsortene begynner det å minke på lagrene og ikke alle systemer kan levere alle sortene lenger. Det suppleres med import, men er fremdeles norsk vare tilgjengelig. Nypotetene fra Kypros er nå tilgjengelige i butikkene.

Økologisk
Alle de norskproduserte økologiske gulrøttene er solgt som økologiske gjennom sesongen, men noe er solgt til samme pris som konvensjonell vare. Det går mot slutten på de økologiske gulrøttene, og det er planlagt import. Økologisk løk er det fremdeles godt igjen med, og kvaliteten holder seg bra.

Kontaktperson

Mer om temaet