Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Stabile priser og fortsatt tilgang på norske grønnsaker og poteter

Hodekål som er produsert til industriformål skaper fremdeles problemer for hodekålavsetningen i konsummarkedet. Råtetupp fører til usikre lagertall for gulrøtter.

Løk Foto: Illustrasjonsfoto: COLOURBOX.COMNorsk løk holder god kvalitet og selger bra. Det er også mulig å få tak i norsk purre i noen uker til.

Hodekålen ligger stabilt på omtrent en halv krone under målprisen. Grunnen til dette er at industrikål selges i konsummarkedet og holder prisen nede. Rosenkål selges så lenge kvaliteten er god nok, mens det er i ferd med å gå tomt for kinakål. Prisen på rødkål forventes å gå litt ned neste uke for å tømme lagrene.

Det er fremdeles store svinn av gulrot fra lager. Årsaken er råtetupp som følge av en våt høst mange steder i landet. Det er fremdeles norsk pastinakk tilgjengelig, men volumene går nedover og importvare tar over.

Veksthusgrønnsaker
Agurkproduksjonen øker ettersom det blir mer dagslys. Prisen holdes nede av rimelig import, selv om importvaren har hatt varierende kvalitet i vinter.

Økologisk
Salget av økologiske grønnsaker og poteter er stabilt. Det er fremdeles noe overskudd av økologisk løk på markedet. De fleste produsentene får fastpris for økologiske produkter, mens prisen på konvensjonelle varer varierer med sesongene. Dette bidrar til at prisforskjellen mellom konvensjonelle og økologiske produkter i perioder kan være veldig stor.

Kontaktperson

Mer om temaet