Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Stabilt marked for grønnsaker og poteter

Stabile markedsforhold preger grønnsaks- og potetmarkedet denne uken, noe som er normalt for denne årstiden. Det er forventet et større salg av julegrønnsakene fremover mot jul.

grønnsaker Foto: Colourbox.comSalget av løk er jevnt, og det tilbys mange varianter av løk i butikkene. Kvaliteten holder seg god. For purre er det forventet en prisoppgang kommende uke for å følge oppgang i målprisen. Billig import av purre er fremdeles en utfordring, men import av tilsvarende kvalitet som den norske er ikke så billig.
 
Kål har et jevnt salg, men det er ventet større salg fremover mot jul, spesielt av rødkål. Målprisen øker kommende uke, men engrosprisen holder seg uforandret. Salget av rosenkål er på vei oppover som forventet før jul, men den aller største omsetningen vil trolig ikke være før i romjulsuken. Det er fin kvalitet på rosenkålen i år. Omsetningen av kinakål holder seg jevn, og det er et kontrollert og stabilt marked. Kålrotsalget er jevnt, og er forventet å stige fremover mot jul når julematen skal lages og spises.
 
Produsenter og pakkerier følger opp kvaliteten på gulrot og er bevisste på at det som kommer ut til butikkene skal holde en god kvalitet. Det er fremdeles usikkerhet knyttet til hvordan kvaliteten vil bli utover i lagringssesongen, lagertellingene per 1. januar vil derfor bli spennende. Knollselleri har et jevnt salg, og god kvalitet. Stangsellerien holder god kvalitet, men konkurrerer fremdeles med billig import.

Veksthusgrønnsaker
Både agurker og tomater er inne i en rolig periode, men det er en begrenset norsk produksjon gjennom vinteren. Det er avtalte priser og jevne mengder fremover.  Veksthusproduksjonen av lollosalat holder seg stabil fremover, og det er ventet uforandret pris på både crispysalat og lollosalat.

Frukt og bær
Sesongen for de norske eplene er på hell, men det er fremdeles norske epler tilgjengelige i markedet både denne og neste uke. 
 
Poteter
Markedssituasjonen for poteter er uendret også denne uken, og det er ikke ventet noen endringer i pris for kommende uke.
 
Økologisk
Det er et stabilt salg og forventet stabile priser for økologiske produkter kommende uke. Stort sett er det lagringsproduktene som nå er i salg.

Kontaktperson

Mer om temaet