Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Stabilt marked for poteter og grønnsaker

Det er ventet få eller ingen endringer i prisene på poteter og grønnsaker den kommende uken. Omsetningen ventes også å holde seg stabil.

GrønthylleDet nærmer seg sesongslutt for både purre og pastinakk, og det er lite igjen hos grossistene. Enkelte er allerede tomme. Kommende uke er siste uke med målpris for purre.

Denne uken deltar mange fra den norske frukt- og grøntbransjen på den årlige messen «Fruit Logistica» i Berlin. Her samles alt fra globale aktører til små og mellomstore bedrifter fra hele verden innenfor frukt- og grønnsaksbransjen. Dette er et populært treffpunkt for bransjen, og man kan bli oppdatert på hva som skjer innenfor sektoren.

Det internasjonale frukt- og grønnsaksmarkedet har den siste tiden vært preget av at det har vært uvanlige og ekstreme værforhold i Sør-Europa. Mye regn i desember, og deretter kulde og snø i land som blant andre Spania og Italia, har resultert i sterkt reduserte grønnsaksavlinger. Dette gjelder grønnsaker som brokkoli, blomkål, spinat, artisjokker, selleri og fennikel med flere. Denne situasjonen har igjen ført til underskudd på en rekke grønnsaker. Enkelte land i Europa opplever nå mangel på grønnsaker i butikkene, og har innført rasjonering. Dette gjelder ikke her i Norge. De store grossistene og importørene melder om at de stort sett får tak i nok til å dekke etterspørselen i markedet, men at importprisene er høye. For enkelte produkter kan det også være litt dårligere kvalitet på varene enn vanlig.

Kontaktperson

Mer om temaet